Administrație

Primăria Tisău, bani de la Guvern pentru iluminatul public

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat, la sfârșitul lunii martie, noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Casa Verde Fotovoltaice, Casa Eficientă Energetic, Rabla Clasic, stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ și Iluminat Public.

În cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice a fost publicată o nouă listă care conține 426 dosare acceptate, precum și noi liste care conțin 84 de contestații aprobate. Pentru programul Casa Eficientă Energetic au fost acceptate 36 de dosare în valoare de 1.717.999,59 lei, iar pentru programul Rabla Clasic au fost aprobate două contestații pentru șase autovehicule în valoare de 37.500 lei. În cadrul programului Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ a fost publicată o nouă listă care conține un dosar aprobat depus de către municipiul Cluj Napoca, în valoare de 592.980,94 lei.

Pe site-ul AFM figurează și o comună din Buzău, a cărei cerere de finanțare în cadrul programului Iluminat Public a fost inițial respinsă, din cauza faptului că aceasta nu îndeplinea unul dintre criteriile de eligibilitate. Potrivit ghidului de finanțare, este eligibil solicitantul care „și-a îndeplinit obligațiile de plată a taxelor, impozitelor și amenzilor către bugetul de stat, bugetele locale, bugetul Fondului pentru mediu, conform prevederilor legale în vigoare”, lucru pe care Primăria Tisău nu îl îndeplinea,
căci instituția figura cu datorii de 4.224 lei la AFM.

Autoritățile locale din Tisău au considerat decizia nedreaptă și au depus contestație, care a fost acceptată de către Administrația Fondului pentru Mediu, iar primăria urmează să primească 999.957,00 lei pentru înlocuirea corpurilor de iluminat actuale cu unele LED, eficiente energetic.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker