Administrație

Primăria Râmnicu Sărat promovează politici sociale

Începutul de an regăseşte administraţia publică râmniceană angrenată într-unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii de interes public, atrase în beneficiul comunităţii, fiind vorba despre implementarea unui program de mobilitate urbană – reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere, reînnoirea parcului auto şi achiziţia de autobuze electrice pentru transportul public de persoane, amenajări urbanistice şi achiziţii de mobilier urban -, totul în cadrul unui proiect integrat, cu finanţare europeană. În program sunt derulate etape finale, de exemplu amenajarea de piste de biciclete şi introducerea serviciului public asemănător celui implementat în oraşul reşedinţă de judeţ.

Concomitent, primarul Municipiului, Sorin Cârjan, a urmărit respectarea cu stricteţe a agendei personale, în materie de proiecte propuse şi promovate de Consiliul Municipal, o importanţă aparte având măsurile cu amprentă socială. La prima şedinţă a Consiliului Municipal din acest an, primarul Cârjan a cerut votul consilierilor pentru două proiecte sociale: alocarea de loturi de terenuri pentru construirea de locuinţe, pentru familii tinere şi atribuirea de locuinţe sociale, aflate la dispoziţia fondului locativ public, acordate în regim de închiriere.

Astfel, consilierii râmniceni au aprobat alocarea unui număr de 16 loturi de teren, pentru tot atâtea familii tinere, care în temeiul Legii 15/2003 beneficiază de sprijin din partea statului pentru construirea de locuinţă proprietate personală. Fiecare parcelă măsoară 300 de metri pătraţi şi a fost atribuit în folosinţă gratuită, pe durata existenţei locuinţei. Condiţia pe care familia beneficiară trebuie să o respecte este ca în termen de un an de la atribuirea terenului să înceapă construirea locuinţei.

În ceea ce priveşte locuinţele sociale, Fondul Locativ public al Municipiului Râmnicu Sărat cinci din cele şapte spaţii la dispoziţie, unităţile locative având dimensiuni de tip garsonieră, cameră cu hol, două camere cu hol, apartament cu trei camere, sau o cameră cu hol la curte.

În paralel, administraţia râmniceană urmăreşte ritmul lucrărilor la construcţia unui bloc de locuinţe pentru tineri, prin programul cu acoperire naţională – ANL. Investiția este dezvoltată în cartierul Alecu Bagdad, în vecinătatea celor două blocuri de locuințe sociale construite de municipalitate din fonduri europene și vizează realizarea a 30 de apartamente care vor fi atribuite tinerilor din municipiul Râmnicu Sărat cu vârsta de până în 35 de ani.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker