Administrație

Primăria Murgeşti s-a dotat preventiv cu defibrilator

Primăria comunei buzoiene Murgeşti, a luat deja măsuri de a împiedica producerea unor tragedii precum cea înregistrată la Râmnicu Sărat săptămâna trecută, când un taximetrist a murit în plină stradă în timp ce martorii sunau disperaţi să vină ambulanţa. Potrivit ramnic press.ro Primăria Murgeşti a cum­părat,  în data de 25 mai, un defibrilator, care poate veni în ajutorul oricărui cetăţean al comunei, în diferite situa­ţii limită. Deocamdată însă nu au fost instruite decât câteva per­soane să-l foloseas­că.

Defibrilatorul a fost montat pe faţada Pri­mă­riei  şi are un acumulator care va rezista opt ani. Informarea cetăţe­ni­lor cu privire la utilizarea acestui defibri­lator în situaţii de urgenţă, pentru salvarea unei vieţi când persoana se află în stop-cardiorespirator, se va face bine­înţeles după ridicarea restricţiilor privind distan­ţarea socială.

Reprezentanţii produ­cătorului s-au deplasat la faţa locului pentru a-i instrui pe angajaţii primăriei să ofere ajutor în caz de înec sau stop cardio-respirator dar să le vorbească, şi despre modalitatea simplă de intervenţie cu defibrilatorul automat.

Articole similare

error: Continut protejat!!