Politic

Marcel Ciolacu: ,,Voi candida la congres”

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că va candida la viitorul congres al PSD, care trebuie organizat, în opinia lui, cât mai repede, imediat după încetarea stării de alertă.

„Marea majoritate a colegilor mei au susţinut că trebuie organizat un congres. Acum, trebuie să înţelegem şi să vedem şi să învăţăm din greşeli. Am văzut ce a însemnat un congres la USR cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale, şi ce voci interne şi ce deranj intern a fost. Consider că trebuie făcut cât mai repede un congres, imediat după terminarea stării de alertă (…) Da, voi candida la congres”, a spus Marcel Cioalcu, la TVR 1.

Acesta a precizat că va candida cu un proiect politic şi alături de o echipă. Preşedintele interimar a vorbit şi despre criticile care i s-au adus chiar din interiorul partidului: „Lupta politică este atât în exte­rior, cât şi în interior. În acest moment, eu sunt preşedinte interimar. Ce nu înţeleg anumiţi colegi de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis şi PNL şi-l doresc. Nu poţi să şubrezeşti un partid numai din ­ata­curi externe, îţi trebuie şi un scenariu intern”, a spus Ciolacu.

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu este nemulţumit de actuala conducere a PSD, despre care afirmă că „alungă vocile pu­ternice” din partid. El spune că numele său, dar şi ale altor lideri vocali, precum Olguţa Vasilescu sau Şerban Nicolae, sunt interzise: „În ultima vreme suntem criticaţi tocmai cei care au crezut în noi şi ne-au votat! Şi au dreptate, asta-i clar! Limpede ca lumina zilei. Se vede din spaţiu că PSD a devenit o penibilă anexă a PNL şi a lui Iohannis. Că suntem timizi şi speriaţi să nu ne supărăm şefii din umbră! Că ne delimităm, la ordin, de toate mesaje din trecut!”, a scris Codrin Ştefănescu, luni, pe Facebook.

Marcel Ciolacu afirmă însă că este normal să existe concurenţă într-un partid mare înaintea unor alegeri interne, dar susţine că nu ­exi­s­tă tensiuni în interiorul PSD. Întrebat, însă, dacă consideră că sunt oameni care ar trebui să facă un pas în spate, Ciolacu a afirmat: ,,Trebuie să înţeleagă odată că acest partid nu mai poate fi confiscat pentru nişte interese mici de grup”. Întrebat cine sunt oameni din PSD care ar trebui să facă un pas în spate, Ciolacu a afirmat: ”Este cazul ca ficare să se uite în oglindă şi unii să realizee greşelile pe care le-au făcut şi acele greşeli ce efect au avut asupra partidului. Fără să nominalizez, cu toate că-mi vine. Trebuie să înţeleagă odată că acest partid nu e şi nu mai poate fi confiscat pentru nişte interese mici de grup. PSD este un partid de stânga consolidat şi serios. Acest partid are datoria de a crea o punte pentru viitoarele generaţii ale partidului”.

Despre moţiunea cu care va candida la Congres, Ciolacu a spus că va fi ,,un proiect politic coerent, care să adune mai multe forţe politice şi crearea unui pol de stânga puternic în România, cu alţi aliaţi, poate  şi cu accente liberale care să stea la baza unui program de guvernare pentru următorii ani (…) Datoria mea şi a partidului este să avem un proiect politic. Dacă acest proiect politic este atractiv şi pentru alte forţe politice… eu nu vreau o adunătură de lideri politici – ne-am strâns noi ca să punem mâna peputere să avem acces la resurse. PSD trebuie să vină cu un proiect politic şi dacă PRO România şi ALDE se regăsesc ne punem pe treabă şi facem un program de guvernare… Aceasta este o logică de politică mo­dernă”. De asemenea, întrebat dacă la următoarele alegeri va ­exi­sta un proiect politic PSD, PRO România, ALDE, Ciolacu a răspus: ,,Categoric, are mari şanse, şi pentru locale şi pentru parlamentare. Există discuţii în acest sens şi nu este niciun secret”.

Un comentariu

  1. Sincer ii doresc succes dlui Ciolacu. Chiar as fi mandru ca un lider local ar putea sa ajunga sa conduca un PSD mare si puternic!
    Prin declaratiile sale rezulta ceva clar si anume:
    – daca se raporteaza la USR, ca partid care a avut congres si este folosit ca reper de comparatie, rezulta nivelul de la care se pleaca;
    – este clar, cu subiect si predicat, ca in interiorul marelui partid exista mici grupulete rebele, dar rele de gura, si de musca!
    – fara balamale la marea usa de stejar PSD, PRO si ALDE nu au nicio sansa; balamalele sigur vor scârțâi iar lumea va vedea de fapt usa; cele doua facțiuni derivate pe princicpiul rebelismului vor fi nule fară aceasta alianță de stanga-dreapta. Noroc cu PSD care le adăpostește.
    – nicio vorba de UDMR! Alaltăieri, Peter Szijjarto, acest flacau al politicii externe din tara vecina, a avut curajul, tupeul si puterea sa spuna ca apropiata aniversare a tratatului de la Trianon este perceputa diferit dar ca poporul maghiar nu poate sa se bucure ca Ungaria a pierdut multe teritorii, incepnd cu o parte din Voivodina, sau din Estul Slovaciei pana in Romania, cu referire directa la Ardeal, dar si-a facut timp, in scurta vizita de lucru, sa faca o escala si la Cluj-Napoca, sa mai vorbeasca un pic si cu liderii UDMR, asa ca sa nu tulbure apele inainte de alegerile din Romania (sic), chiar daca verbal a avut intelegeri cu dl Melescanu ca Ungaria sa pompeze bani in comunitatile maghiara din Transilvania. Asta asa la prima vedere, caci problema este cu mult mai complexa. Cine le-a dat apa la moara in ultima vreme acestor rebeli, democrati si gospodari vai mama lor?
    Succes, in continuare, dar atentie la rebeli!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker