Administrație

Primăria Movila Banului, apel la cetățeni să nu mai arunce gunoaiele aiurea

După ce primăriile din Smeeni și Pârscov s-au ales cu amenzi a câte 50.000 lei fiecare pentru depozitarea neconformă a deșeurilor, primarul comunei Movila Banului, Dorin Romică Moise, a făcut apel public la cetățeni să arunce gunoaiele în mod corespunzător, pentru a nu intra în vizorul Gărzii de Mediu Buzău. Primarul comunei le-a transmis cetățenilor că au la dispoziție pubele și saci menajeri, iar mașina de gunoi ridică deșeurile la fiecare două săptămâni, astfel că depozitarea lor pe câmp nu este justificată.

Pentru a fi sigur că oamenii încetează aruncarea gunoaielor aiurea, primarul a anunțat că au fost montate camere video în zonele cunoscute pentru acumulările de deșeuri, iar cei ce vor fi prinși se vor alege cu sancțiuni. Pe lângă faptul că le-a bătut obrazul celor ce se pretează la astfel de gesturi, primarul i-a invitat pe cei ce au cunoștință de astfel de gesturi să îi reclame la Primărie pe vinovați, așa încât aceștia să fie sancționați.

„Toți cei care ați încheiat contracte de salubritate, ați primit atât tomberoane, cât și saci menajeri! În toate cele trei sate există acele tomberoane stradale unde puteți sorta deșeurile reciclabile pe categorii… și cu toate acestea, nu se ține cont, nu se sortează selectiv! Mai mult decât atât, se observă că deșeurile nici măcar nu mai ajung în tomberoane, ci sunt aruncate lângă, pe jos, de parcă cineva trebuie să vină în urma noastră să le adune (…) Vă informăm că au fost instalate camere video pentru a depista persoanele care aruncă gunoaie la întâmplare și am decis să luăm măsuri contravenționale împotriva acelor persoane care sunt descoperite!”, a transmis primarul din Movila Banului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare