Economic

7 Sfaturi pentru jocuri distractive pentru copii: Activități distractive și educative

Descoperă câteva sfaturi utile pentru activități creative si educative impreuna cu copilul tău. Creează momente și amintiri unice în timp ce vă jucați împreună.

Oamenii, ca de altfel toate mamiferele, învață jucându-se, așa că jocurile distractive pentru copii reprezintă activitatea naturală de învățare distractivă în care poți să te implicit alături de copilul tău.

Activitățile distractive pentru copii pot fi la fel de antrenante și pentru adulți, dacă sunt alese cu grjă și dacă noi, părinții ne alocăm timp să fim alaturi de copii.

Joacă-te cu copilul tău

Așadar primul sfat ar fi să îți aloci timp, ca părinte, să te joci și să te distrezi alături de copilul tău. Acest lucru este benefic pentru toată lumea. Pentru copil, pentru că petrece timp cu tine, te observă și astfel ajungi să îi fii model.

Pentru tine, părintele pentru că te distrezi si te relexezi. Pentru relația dintre parinte și copil care se sudează și creează amintiri unice.

Jocul parinte-copil întărește relația dintre aceștia crează legături la nivel profund și astfel îi ajută pe părinți să își înțeleagă copii și să îi indrume în procesul de învățare.

Alege jocuri interesante

Copiii tind să fie mai buni și mai interesați să învețe lucruri prin mijloace directe, prin activități ce presupun distracție și joc.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să cheltui o grămadă de bani pe jocuri si jucarii pentru copii.

Există pe piață o gamă variată de jocuri educative și distractive pentru copii, interesante din care copiii pot invata lucruri utile. Jocuri premiate de către asociațiile profesionale de psihologi și educatori.

Daca iti aloci putin timp să cauti jocuri de societate potrivite vârstei copilului vei descoperi adevărate comori la preturi accesibile.

Stimulează-le curiozitate și atenția

Adulții sunt adesea mulțumiți să ia o carte sau să observe fără să se implice, în timp ce majoritatea copiilor se plictisesc foarte repede de acest tip de activitate aparent banală.

Majoritatea copiilor au nevoie de o stimulare mai directă și mai concretă a simțurilor lor și astfel implicarea părinților trebuie să fie una activă.

În general, copiii au nevoie de o mulțime factori de stimulare senzorială și auditivă, cum ar fi culori strălucitoare, sunete amuzante și teste fizice. Dacă părintele include aceste aspecte în jocuri și acestea îi vor ajuta pe cei mici să învețe mai repede – de la cele mai elementare abilități fizice până la gândirea cognitivă mai avansată.

Distracție cu alimente – Creează gustări sănătoase pentru copii

Implicarea copiilor în crearea unor gustări distractive nu este doar o modalitate excelentă de a petrece timp cu copilul tău, ci poate fi și o experiență de învățare fascinantă.

Sfaturi generale pentru părinți pentru gătit:

  • Discută cu copilul despre gusturile ingredientelor și despre modul în care acestea „lucrează” împreună atunci când sunt combinate.
  • Învăță-ți copilul cum se numește fiecare aliment și, poate, de asemenea, de unde sunt cultivate/ provin.
  • Spune-i copilului tău ce legume sunt „înrudite” între ele (fac parte din aceeași familie de legume), de exemplu, cartoful și sfecla roșie sunt legume rădăcinoase.

Arte și mestesuguri pentru copii

Cărui copil nu-i place să lucreze cu mâinile, să creeze lucruri noi și interesante? Jocurile distractive pot implica și realizarea de activități de bricolaj. Aici îi înveți pe copiii tăi coordonarea mână-ochi și dexteritatea. Prin jocurile creative copiii învață despre culori, forme și chiar texture și își dezvoltă simtul artistic

Le poți încuraja creativitatea, încurajându-i să creeze ceva din materiale „brute”. Micile opera de artă create astfel vor clădi copiilor încrederea în sine și sentimental de bine și implinire al lucului terminat.

Elibereză spiritul creativ

Dacă pui în fața copiilor materiale de artizanat, cum ar fi hârtie, carton, recipiente goale creioane colorate, markere, vopsele lavabile, bijuterii de artizanat, paiete, fire, sclipici, țesături și așa mai departe, și le spui: creează ceva.

Dacă sunt puțin confuzi în privința a ceea ce trebuie să facă, așază-te cu ei și începe să construieși tu însuți ceva din materialele de artizanat. Cel mai probabil, acest lucru îl va inspira pe copilul tău să facă același lucru.

Jocuri distractive pentru copii, de matematică

Orice activitate care implică numărarea poate fi transformată în jocuri pentru copii distractive și interesante de matematică.

Iată o listă cu diferite moduri jucăușe de abordare a învățării matematicii de către copiii tăi:

Jocuri de societate: Multe jocuri de societate implică numere, cum ar fi Piticot, Domino, Scrabble,Nu te supara Frate 1 si asta doar pentru a numi doar câteva.

Site-uri de matematică: Există, de fapt, mai multe site-uri web bune de matematică pe care matematicienii le-au dezvoltat. Există site-uri web care se ocupă în mod special de jocuri de înmulțire și unele care predau prin jocuri cu tabla de înmulțire.

Puzzle: Realizarea unui puzzle ajută la matematică și nu am întâlnit un copil care să nu se bucure de un puzzle interesant. Acestea vin în diferite niveluri, de la foarte de ușor pentru un copil mic până la cele cu mai multe mii de piese care necesită concentrare serioasă.

Mai mult decât atât puzzle-urile 3D dezvoltă copiilor vederea în spațiu și coordonare antrenându-le percepția spațială.

Proiecte științifice ușoare pentru copii

Ce modalitate mai bună de a găsi jocuri distractive pentru copii decât prin învățarea academică, in joacă. Cine a spus că jocurile educative nu pot fi și distractive.

Știința este un domeniu de studiu care nu trebuie să fie plictisitor. Există atât de multe experimente științifice pentru copii care îi pot învăța lecții valoroase.

Iar experimentele pentru copii nu au întotdeauna nevoie de un laborator pentru a le efectua. Unele pot fi extrem de simple.

De exemplu experimentul ulei și apă. Ia un pahar cu apă sau chiar mai bine un bol transparent. Toarnă puțin ulei, amestecă bine și privește ce se întâmplă. Ce se întâmplă? Ei bine, dacă amesteci suficient de tare, s-ar putea să se amestece puțin la început, dar dacă te oprești, apa și uleiul se vor separa din nou!

Apa și uleiul pur și simplu nu par să se înțeleagă prea mult timp și nu se vor amesteca cu adevărat.

De ce?: Motivul tehnic se datorează modului în care sunt puse împreună la nivel anatomic. Apa este o moleculă polară, iar uleiul este o moleculă nepolară. La nivel molecular, ele nu se atrag una pe cealaltă- deci, aici, contrariile nu se atrag

Activitatile distractive pentru copii spot fi in acelasi timp si educative , daca parintii aleg exact acele activitati ce aduc valoare și informatii noi copiilor stârnindu-le în acealși timp interesul si curiozitate.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker