Politic

Prima victimă a referendumului: fostul lider USR Buzău Petrică Cîrstea, exclus din partid

Biroul Județean al Uniunii Salvați România a decis, marți seară, excluderea din partid a ex-președintelui USR Buzău de dinainte de fuziunea cu fostul Partid al Libertății, Unității și Solidarității, Petrică Cîrstea. Acesta, care este și consilier local municipal, și-ar putea pierde mandatul în cazul în care decizia de marți va rămâne definitivă.

Așa cum OPINIA a mai scris, îndepărtarea lui Cîrstea era o operațiune chirurgicală necesară, atât timp cât acesta a reușit performanța de a prăbuși partidul lui Dan Barna din punct de vedere electoral. Motivul pentru care acesta a fost exclus este însă unul ridicol: delict de opinie. Mai precis, acestuia i s-a imputat poziția pro-referendum, contrară celei a actualului lider USR Buzău, Mihai Răzvan Moraru.

Motivul este cu atât mai caraghios cu cât de același delict de opinie se face „vinovat” și deputatul Emanuel Ungureanu, un alt susținător al referendumului pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești; numai că Ungureanu, ca parlamentar, nu poate fi „judecat” de un birou județean, ci doar de Biroul Național. Unde majoritatea este formată din oameni proveniți din fostul USR condus de Dan Barna, drept pentru care este greu de crezut că această structură de conducere va lua în serios o sesizare a oamenilor lui Moraru pe acest subiect. Astfel că probabilitatea este maximă ca Petrică Cârstea să scape basma curată din această poveste.

Surse din interiorul USR Buzău ne-au declarat că această mișcare neinspirată a conducerii USR Buzău a deschis deja o cutie a Pandorei și va declanșa un război intern cu deznodământul la Parchet.

Articole similare