miercuri, 15 iulie 2020

Prima probă a Evaluării Naționale, pe gustul absolvenților buzoieni: „Subiecte mai ușoare decât ne așteptam”

Mulțumiți de nivelul de dificultate al subiectelor. Așa s-au declarat cei mai mulți dintre absolvenții clasei a VIII-a de la Școala nr. 1, care au ieșit astăzi de la prima probă a examenului de Evaluare Națională. Examenul de limba și literatura română s-a dovedit unul ușor.

Nici regula de a purta permanent masca pe perioada probei nu le-a ridicat prea multe probleme concurenților buzoieni.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerinţe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel. La Subiectul I B, absolvenţii de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenenţa la genul epic a textului avut la primul punct. La Subiectul II B, candidaţii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activităţi preferate.

„Ne-au pus să ne spălăm pe mâini, ne-au schimbat masca când am intrat și când am ieșit…”

„Subiectele mi s-au părut ușoare; chiar mai ușoare decât mă așteptam. Cred că singurul care ar putea face departajarea la note ar fi exercițiul 3 sau 5 de la subiectul II. Este vorba despre exercițiul despre modul și timpurile verbelor și un alt exercițiu despre felul propozițiilor. În ceea ce privește purtarea măștii nu pot spune că m-a încurcat foarte tare. Ne-au pus să ne spălăm pe mâini, ne-au schimbat masca când am intrat și când am ieșit și cam atât. Mă aștept să iau o notă peste 9 și îmi doresc să merg intru la Liceul Eminescu”, a declarat Iona Carîp.

MAI MULTE ÎN ZIARUL DE MÂINE

loading...
error: Content is protected !!