Fără categorie

Foto/Acțiune umanitară a jandarmilor și a motocicliștilor de la B-Zones Buzău

Motocicliștii de la B-Zones Buzău au mers duminică, 14 iunie,  de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, la Centrul de Transfuzii Buzău pentru a se alătura tuturor celor care au răspuns apelului conducerii acestei instituții de a dona sânge și a salva, astfel, viața semenilor aflați în dificultate.

Tuturor celor care au donat duminică sânge, directorul Centrului, Adriana Crăciun le-a transmis: „Colectivul Centrului de Transfuzie  Sanguină Buzău mulțumește tuturor donatorilor de sânge din județul Buzău și  din țară, oameni cu suflet mare care au dăruit viața și speranță! La mulți ani! Să fiți sănătoși și să aveți grijă și de sănătatea celor mai puțin norocoși!” Un mesaj special a avut pentru motocicliști care au fost în nenumărate rânduri alături de Centru: „Am sărbătorit Ziua Mondială a Donatorului de Sânge împreună cu  fidelii si curajoșii noștri prieteni, motocicliștii de la B-Zones Buzău! A fost o zi deosebită alături de prieteni dragi ! Vă mulțumim!”

Sânge au donat și jandarmii. „Sărbătorim astăzi pe cei care, donând, ajută la salvarea a milioane de vieți la nivelul întregii lumi. De la începutul anului, peste 800 de jandarmi au donat nu mai puțin 320 de litri de sânge, pentru cei aflați în suferință. Felicitări tuturor donatorilor pentru binele pe care îl faceți!”, au transmis jandarmii buzoieni.

Reamintim faptul că, în fiecare an, la data de 14 iunie, se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, fiind un prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge și a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți fără a aștepta o recompensă în schimb.

Ziua mondială a donatorilor de sânge este una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică, marcate de Organizația Mondială a Sănătății, împreună cu Ziua Mondială a Sănătății, Ziua Mondială a Tuberculozei, Săptămâna Mondială a Imunizării, Ziua mondială fără tutun, Ziua mondială a malariei, Ziua Mondială a Hepatitei și Ziua mondială de combatere a SIDA.

Articole similare