Monden

Prima ediție Buzău Family Camp, în munții Buzăului

Prima ediție Buzău Family Camp – tabără pentru familii, adulți și copii iubitori de munte – va avea loc în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, în munții Buzăului. Prin urmare, dacă iubești muntele, dormitul la cort și peisajele sălbatice, acest eveniment este clar pentru tine.

Munții Buzăului, printre cei mai sălbatici din țară, vă așteaptă cu frumuseți și surprize nebănuite: focurile vii (acele locuri unde pământul arde la propriu datorită unor emanații de gaze naturale care ies la suprafață), lacuri superbe, peșteri de sare, vulcani noroioși, trovanți în formele cele mai curioase și cascade răcoritoare. „Haideți să petrecem un week-end prelungit la cort în munții Buzăului și să-i străbatem cărările atât de frumoase în această perioadă a anului”, este invitația lansată de organizatori.

Aceștia precizează că traseele nu sunt grele, de aceea excursia se poate adresa și familiilor cu copii de la 7 ani în sus. În apropiere de camping (câteva minute de mers pe jos) există pensiuni pentru cei care vor dori să lase cortul și să doarmă într-un pat, în cameră. Parcarea pentru mașini este chiar lângă camping, deci transportul bagajelor pentru corturi va fi facil. Campingul de bază este la Lacul Mocearu, un lac superb înconjurat de pădure.

În fiecare zi se vor parcurge trasee diferite și se revine la „basecamp”.

  • Ziua 1 (sâmbătă, 3 iunie) presupune un traseu pe vârful Ivănețu, de unde se va admira toată explozia naturii în această perioadă a anului. Se ajunge și la cascada Săritoarea și se coboară la baza muntelui, către locul preferat de camping, lângă Lacul Mocearu, cu relaxare în hamace.
  • Ziua 2 (duminică, 4 iunie) are în plan traseu la Focurile Vii de la Ploștina, în jurul cărora s-au țesut multe legende și care ard continuu datorită unor emanații de gaze naturale care ies la suprafața pământului. Este unul din locurile „must-see” din acești munți.
  • În ziua a 3-a (luni, 5 iunie) este în plan Rezervația Naturală Platoul Meledic, cu lacurile Meledic și Castelului, unde se află ruinele construcției care ar fi putut fi Castelul Peleș (construit ulterior la Sinaia). Tot în zonă se va vizita și o peșteră impresionantă de sare, iar oprirea se face la curioșii vulcani noroioși, renumiți pentru munții Buzăului.

Ultima zi de înscriere, în limita locurilor disponibile, este miercuri, 31 mai, locurile fiind limitate pentru a păstra un raport corect ghid-prticipanți și pentru a oferi o experiență cât mai personală și plăcută fiecărui participant. Detalii suplimentare se pot afla  la [email protected] sau la telefon 0749.337.541 (Ștefan).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker