joi, 04 iunie 2020

Prima dezertare? Un medic infecționist dat dispărut de Spitalul Rm. Sărat de o săptămână

Un medic râmnicean nu a mai apărut la muncă de apro­ximativ o săptămână, mai precis chiar din data la care conducerea Spitalului Râmnicu Sărat a fost informată că unitatea medicală va deveni spital tampon pentru bolnavii de coronavirus, informează newss.ro. Este vorba despre unul dintre cei doi medici specialiști de la secția Boli Infecțioase. Dacă inițial lipsa de la locul de muncă nu a părut ciudată în condițiile în care și medicii sunt oameni și ei se mai îmbolnăvesc, faptul că nu a mai comunicat cu unitatea medicală care a rămas descoperită la Secția de  boli infecțioase, unde lucrau doar doi medici, dintre care unul  pensionar, a devenit o problemă, mai ales acum când s-a dat Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19, apărut în Monitorul Oficial 263/2020, prin care  Spitalul Municipal Râmnicu Sărat este trecut în categoria unităților medicale suport pentru Covid-19. Potrivit newss.ro., conducerea  spitalului spune că nu cunoaște motivele pentru care medicul infecționist nu s-a mai prezentat la serviciu, dar este cert că riscă desfa­ce­rea disciplinară a contractului de muncă.

Din fericire pentru râmniceni, și pentru buzoieni în ge­neral, cadrele medicale nu au dat bir cu fugiții în această situație de criză, aceasta fiind o situație considerată, deocamdată, generată de lipsa de comunicare. Niciun medic de la unitatea medicală din Râmnic sau de la cea din Buzău nu și-a dat demisiaă.

În legătură cu aceast situație, directorul Spitalului Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu,  a explicat pentru TVSAT Media Group: „N-a mai venit la spital. Nu exis­tă o hârtie oficială prin care își depune demisia. A lipsit de la serviciu, desfăcând contractul disciplinar. Nu știm de ce dumneaei s-a hotărât. Este o decizie personală și nu a mai sunat nimeni să întrebe de ce”. 

loading...
error: Content is protected !!