sâmbătă, 27 februarie 2021

Preşedintele Consiliului Judeţean: „Laptele, cornul şi mărul, o bătaie de joc la adresa copiilor”

„Ce poţi oferi unui copil de 0,52 bani?”

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Ema­noil Neagu, consideră că suma infimă alocată de Guvern în cadrul programului pentru şcoli este „o bătaie de joc la adresa copiilor” şi a anunţat că va face demersurile necesare pentru îmbunătăţirea acestuia ori pentru renunţarea la el. „Programul şi aşa nu este îndestulător. Practic, este o sumă destul de mică care este alocată pe acest program. Ştiţi că este vorba des­pre bani europeni, dar stau şi mă întreb : într-o ţară din Uniunea Europeană, Ro­mânia noastră, copiii atât merită, 2 lei pentru acest program? Mie mi se pare suma infimă, ridicolă şi chiar bătaie de joc la adresa copiilor. Eu voi face toate diligenţele pe care le am la îndemână, atât ca preşedinte al Consiliului Judeţean, dar şi ca  ce­tăţean, ca pe viitor ori să se renunţe la acest program ori să se pună nişte reguli corecte. Pentru că, de fapt, doi lei acoperă două programe – programul mărul şi programul laptele şi cornul. Ce poţi să oferi unui copil de 0,52 de bani? Dacă mă convinge cineva că te poţi duce undeva să iei ceva cu jumătate de leu, atunci trăim într-o societate absolut perfectă. Dar mie mi se pare o anomalie. Dar cei care au venit la licitaţieşi-au asumat acest lucru, şi-au asumat acest program, şi-au asumat că trebuie să aducă produse de calitate şi aşa trebuie să facă”, a spus Neagu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunţat joi că firmele care au câştigat licitaţiile au fost notificate ca produsele să fie de calitate, reţeta să fie respectată şi să fie respectat programul şcolar. „Mai ales să respecte programul şcolar, că degeaba aduci mere, lapte corn, la ora 3 după amiaza, dacă sunt copiii acasă”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Dacă furnizorii nu vor respecta angajamentele asumate prin contract, sancţiunea poate merge până la plângeri penale.

„Săptămâna viitoare, dar sper să nu se ajungă aici, vor fi  noi controale, pentru că numai aşa se poate la noi. Dacă se găsesc nereguli şi atunci se va merge de la sesizarea OPC până la plângeri penale. Firma care a câştigat licitaţia ştia care sunt  condiţiile din caietul de sarcini, şi-a asumat, trebuie să ducă programul aşa cum e stabilit”, a mai spus Neagu.

Acesta a precizat că rezilierea contractului nu este o soluţie. „Cred că şi-ar dori cineva să ajungem la rezilierea contractelor… Eu nu, pentru că în momentul în care se reziliază contractul copii nu vor mai beneficia de aceste produse. Dar dacă lucrurile nu se vor înscrie într-o normalitate, bineînţeles că se poate ajunge la reziliere. Până una alta, aş ruga instituţiile să-şi facă treaba. Firma poate fi amendată, poate fi penalizată”, a mai spus Neagu.

Iar pentru asta, şeful CJ Buzău a cerut din nou implicare din partea pă­rinţilor şi a reprezentanţilor şcolilor: „Dacă sunt, într-adevăr, probleme, am ru­gămintea să sesizeze. Dar nu doar pe noi, CJ Buzău, ci şi pe celelalte instituţii implicate: OPC, DSP şi DSV. Iar acestea să n-o facă doar declarativ, ci prin măsuri concrete”, susţine preşe­­din­tele CJ Buzău.

Cert este că miercuri, în şcolile unde au fost controalele, cornurile au ajuns cu ambalaje etichetate şi marcate cu termen de vala­bilitate lizibil. Joi, în alte şcoli, din municipiu, au ajuns tot cornuri în ambalajele iniţiale.

3 COMENTARII

  1. HAI SA NE BAGAM IN SEAMA ZAU MAI NEAGULE?Da’ tu unde fuse-si pina-acu’ la chisinau,?Oare n-ai auzit ca
    guverneaza partidul tau

  2. De ce atata grija stomacului ? Bunicii , parintii, eu si fiul meu nu am mancat in timpul orelor. La orele de dirigentie se pomenea de acest caz , era indecent si needucat sa mananci la scoala. Nici pe strada, in autobus sau tren. Acum totii vor sa recupereze si indoapa odrasele. Sunt cozi pe langa scoli la shaorma, pateuri, branzoice. Unii nuici nu concepe sa nu bea un energizant sau o cafeluta.Nu-i copil sa nu fie unsuros si sa nu miroasa a mancare .Nimeni nu pateste nimic daca nu mananca 4-5 ore. Ba din contra li se ascute mintea. Nu au fost cazuri ca cineva sa fi suferit pana acum ,dar acum, in harmalaia asta ce a creat-o ministrii de tinichea ai invatamantului, asa este, se doreste anihilarea intelepciunii individului, inca de pe bancile scolii.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!