Sport

„Prelungiri” de toată jena la meciul Gloria-Oțelul

Scene ieșite din sfera normalului după meciul dintre Gloria și Oțelul. Holul ce duce către ieșirea din stadion, spațiu, de altfel, rezervat declarațiilor de presă, a fost martorul unei dispute deloc ortodoxă, între Aurel Brașoveanu, pe de o parte, Cristi Munteanu și Dorinel Munteanu, de cealaltă. Președintele Gloriei „a luat foc” după declarația post-meci a fostului portar, acum manager executiv la clubul gălățean, aducându-le acuze grave celor din conducerea dunăreană.

„Ce criză să fie când azi arbitrul a măcelărit-o pe Oțelul? Arbitrul a fost de rea intenție, ăsta a fost meciul din seara asta, nu am fost lăsați să jucăm. Nu mai e cu arbitraj șmecheresc, a fost pe față. Nu se poate așa ceva, îți bați joc de jucători. Nu se poate așa ceva, nu am nicio problemă cu Buzăul, dar în această seară arbitrul ne-a măcelărit. Oțelul nu a fost lăsată să joace, când e henț? Fault la Cisotti, fault la Fatai, nu poți să-ți bați joc așa, mori de inimă. Când ai în față un arbitru care nu vede nici din satelit. Mi-e teamă și în ultima etapă, murim de inimă. Arbitrul trebuie să fie discret, nu actorul principal”, a spus Cristi Munteanu, după meci.

În replică, și cât se poate de explicit, Brașoveanu i-a acuzat pe cei de la Oțelul că ar fi „umblat” la arbitri, aducând în discuție un episod în care i-ar fi surprins pe aceștia luând masa cu unii cavaleri ai fluierului: „Cristi, de ce nu spui când trimiți arbitrii, le dați masă, le plătiți cazare. P-asta nu o spui? Lasă că o spun eu, dacă nu o spui tu! V-am prins cu arbitrii la masă, cu cazare plătită? Pot să o dovedesc oricând. Spune-le pe astea. Vii și te iei de o echipă care și-a urmărit interesul. Vreți să fac dovada că ați plătit? Când plăteai arbitrii, acasă?”, a spus Brașoveanu.

Nu se știe, deocamdată, la ce episod a făcut referire Aurel Brașoveanu. Nici cât de recentă este întâmplarea, dacă aceasta a fost reală. Cert e că într-o societate așezată, o asemenea situație ar fi fost raportată imediat la Federație. Prin dezvăluirea de marți seară, președintele Gloriei nu face decât să se autoincrimineze, într-o situație care, dacă se va dovedi a fi adevărată, poate aduce prejudicii și clubului buzoian.

Între timp, contactat de ProSport, Brașoveanu a bătut în retragere, realizând, probabil, gravitatea afirmațiilor de marți: „Domnule, nu vreau să fac scandal. Oțelul se pregătește de un meci capital pentru ea, iar eu respect clubul Oțelul. Dar, dacă Oțelul Galați mă va reclama, atunci o să scot probele pe care le am. Erau în Galați. Nu e voie să stai la masă cu arbitrii. Baremul se plătește la stadion. În baremul ăsta îți intră și masă și casă, cum s-ar spune. Problema e că și ei știu ceea ce știu eu. Să mă dea ei la comisii, că atunci o să demonstrez și eu. Și v-am spus că în discuția asta nu intră Cristi Munteanu. El nu era acolo. Eu știu cine era la masă, dar nu vreau să dezvolt acum. Ei au un meci important, iar eu le doresc să îl câștige. Pe mine chiar mă interesează să învingă Oțelul pe Dej, deoarece eu cu Dej sunt în luptă pentru locul de baraj. Pe mine m-a deranjat că cei de la Oțelul nu au stat să gândească bine. Noi nu am jucat pentru Dinamo. Am jucat doar pentru noi că aveam nevoie de victorie în lupta noastră cu Dej”.

Rămâne de văzut dacă forul care conduce fotbalul mioritic se va autosesiza cu privire la spusele lui Aurel Brașoveanu, dacă va demara o anchetă sau dacă va pune batista pe țambal. Pronostic:
2 solist.

Un alt episod, la fel de neplăcut într-un peisaj care se dorește a fi civilizat, s-a petrecut tot după meci, dar la tribuna întâi a arenei din Crâng. Relu Stoian a fost înjurat de mai mulți spectatori, în timp ce urca scările către tribuna oficială. Dialogul nu poate fi reprodus, întrucât cele mai multe replici țineau, mai degrabă, de anatomie, rude de gradul întâi și birjari. Cu toate greșelile pe care le-a „comis” portarul Gloriei, un jucător aplaudat constant până în această ediție de play-off, intensitatea „urărilor de bine” ale fanilor nu-și avea rostul.

Articole similare