Actualitate

Prefectul Iordache, pe motocicletă la deschiderea centrului drive-thru

Începând de vineri, Buzăul are primul centru de vaccinare drive-thru din oraș, iar cei care vor să se vaccineze o pot face fără programare. Acesta este amplasat la intrarea în oraș, în parcarea Kaufland de pe Calea Eroilor.

Centrul a fost deschis vineri la ora 16.00, iar în prima mașină și-au făcut apariția două persoane în vârstă, care au aflat de această posibilitate de vaccinare după ce au fost să se programeze în alt centru. A doua masină a fost un taxi în care erau trei persoane, venite special pentru vaccinare.

Clubul de motocicliști B-Zones RC Buzău a inaugurat acest centru de vaccinare împreună cu prefectul Silviu Iordache. Acesta din urmă și-a făcut și el apariția pe motor echipat corespunzător și aproape de nerecunoscut.

Centrul drive-thru va fi deschis zilnic între orele 10.00 și 20.00, conform prefectului Silviu Iordache; serul administrat aici este cel de la Pfizer. În prezent, centrul dispune de 500 de doze de vaccin, iar autoritățile au în vedere deschiderea mai multor astfel de centre dacă cel inaugurat vineri va avea succes. Prefectul Buzăului a declarat că următoarele centre de vaccinare drive-thru ar urma să fie amplasate în Râmnic și în Piața Centrală din Buzău, mai exact lângă Biserica „Sfinții Îngeri”.

Pentru a evita aglomerația care s-ar putea crea, buzoienii pot completa online un chestionar de vaccinare pe care îl primesc înainte de a fi vaccinați, astfel încât timpul de așteptare să fie cât mai scurt. Reamintim buzoienilor că vaccinarea la centrul drive-thru se face cu buletinul.

Articole similare