Actualitate

Cum s-a cerut în arest un tânăr din Zărnești

Un tânăr din Zărnești a ajuns, în sfârșit, în arest după ce în numai două săptămâni a reușit să încalce legea de mai multe ori.

Deși avea deja dosare penale încă din 20 aprilie pentru conducere fără permis și pentru încredințarea autoturismului unui prieten care avea permisul suspendat, de Paște a comis-o din nou.

În ziua de 3 mai,în jurul orei 16.00, bărbatul de 31 de ani, s-a urcat din nou la volanul autoturismului, iar pe DC 106, ar fi pierdut controlul mașinii, acroșând un alt autoturism care era parcat pe marginea părții carosabile, ulterior mașina fiind proiectată intr-un stâlp de electricitate. Apoi, individul a plecat de la locul producerii evenimentului rutier.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii i-au întocmit un nou dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Ulterior, în urma probatoriului administrat și în baza ordonanței, joi a fost dispusă reţinerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, iar vineri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Individul a mai fost reținut și pe 20 aprilie, însă ulterior a fost plasat sub control judiciar. Asta după ce în aceeași zi, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni, au constatat că bărbatul în vârstă de 31 de ani și-a condus autoturismul pe DJ220, deși nu posedă permis de conducere. În plus, tânărul era băut bine, aparatul etilotest indicând o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul s-a dat singur pe mâna polițiștilor după ce a rămas suspendat cu mașina peste un șanț.

Cu o noapte înainte, însă, bărbatul a fost protagonistul unei alte fapte cu iz penal. El ar fi încredinţat autoturismul unui tânăr de 25 de ani, din Zărneşti, care avea dreptul de a conduce suspendat. Împreună cu alți doi tineri, s-ar fi plimbat cu mașina pe mai multe străzi din localitate. Fiind reperați de Poliție, au încercat să scape de echipajul care-i urmărea, intrând cu mașina pe câmp însă după câteva sute de metri autoturismul a rămas împotmolit pe câmp. Șoferul de ocazie și un pasager au fugit, însă tânărul de 31 de ani, fiind propritarul mașinii, a rămas la fața locului fără să știe că va fi tras la răspundere pentru încredințarea autoturismului unei persoane cu permisul suspendat.

Articole similare