sâmbătă, 24 octombrie 2020

Predoiu: ,,Am creat în ultimele luni un front instituțional împotriva crimei organizate”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că, în ultimele luni, a fost creat un front instituțional împotriva crimei organizate, care începe să dea rezultate, subliniind faptul că ,,încep să cadă clanuri de interlopi”.

,,Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituțional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt. În materie de justiție, trebuie să ai răbdare, până când proceduri și opera­țiuni sunt duse până la capăt. E valabil în orice materie, în orice dosar, răbdare, până când procedurile ajung la final”, a spus Predoiu, în cadrul unui eveniment organizat, miercuri de Ambasada SUA la București.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, Cătălin Predoiu a participat, miercuri, la des­chi­derea webinar-ului ,,Aplicații pe surse deschise: convergența investigării infracțiunilor cu privire la proprietatea intelectuală, crima organizată, trafic de persoane și sisteme informatice”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Statelor Unite la București, în colaborare cu Programul în Domeniul Criminalității Informatice și Proprietății Intelectuale (ICHIP) din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Departamentul de Stat al SUA, Interpol și IP Crime Investigators College.

În cuvântul de des­chidere, ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat că Statele Unite sprijină, cu toate resursele disponibile, lupta Ministerului Justiției împo­triva infracționalității și că Statele Unite și România ,,luptă umăr la umăr pentru combaterea crimei organizate și pentru a se asigura că infractorii nu vor scăpa de rigorile legii”.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a subliniat că, în ultimele luni, s-a desfășurat, în colaborare cu Ambasada SUA, un program intens de pregătire a procurorilor și polițiștilor în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalității informatice.

La lucrări au mai participat procurorul general Gabriela Scutea și Bruce Swartz, asistentul adjunct al procurorului-șef al Statelor Unite.

loading...
error: Content is protected !!