Actualitate

Ploile din ultimele zile, bune dar nu suficiente

Duminică și luni județul Buzău a fost sub atenționare cod galben de ploi și vânt, iar ciclonul format în Mediterană a adus ploi slabe spre moderate în toată țara, inclusiv în județul nostru.

Peste 35 de litri/mp au fost înregistrați la Stația Meteo din Buzău, până luni la orele prânzului. Ploile vor continua și miercuri, anunță meteorologii. Buzoienii așteptau de mult aceste ploi, mai ales că județul nostru a fost grav afectat de secetă în acest an.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la data de 22 noiembrie, rezerva de umiditate în stratul de sol 0-50 cm se încadrează în limitele satisfăcătoare la cultura de grâu în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și Oltenia, local în nordul, estul și vestul Moldovei, sudul, vestul, nord-vestul și nordul Munteniei. Deși a plouat două zile, rezerva de umiditate din sol rămâne în continuare scăzută în Buzău. Conținutul de apă din sol prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică și extremă), în Dobrogea, pe suprafețe agricole extinse din Muntenia, local în sudul, centrul și estul Moldovei.

La cultura grâului de toamnă, Buzăul înregistrează în continuare o secetă pedologică puternică, la stratul de sol 0-50 cm, doar în partea de nord a județului, acolo unde precipitațiile au fost mai moderate, umiditatea din sol prezintă valori satisfăcătoare.

„La data de 22 Noiembrie 2022, în cultura grâului de toamnă, rezerva de umiditate în stratul de sol 0-50 cm se încadrează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și Oltenia, local în nordul, estul și vestul Moldovei, sudul, vestul, nord-vestul și nordul Munteniei. Conținutul de apă din sol prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică și extremă), în Dobrogea, pe suprafețe agricole extinse din Muntenia, local în sudul, centrul și estul Moldovei”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare