Educație

Practici pedagogice despre „cultura învățării împreună”, la Râmnic

Pe 16 aprilie profesorii buzoieni și din toată țara sunt invitați la un eveniment special unde se va discuta despre formele prin care profesorii, directorii și elevii învață împreună.

Evenimentul se numește  „ReFRESH Aspire Teachers – Cum construim cultura învățării împreună” și va avea loc la Centrul cultural din Râmnicu Sărat, comunitatea care găzduiește și una din primele școli-pilot din țară, Școala Gimnazială „Gh. Vernescu”.

Printre invitați se numără Alexandra Copos de Prada – co-fondatoare Aspire Teachers și CEO Moonstar Ventures (Londra), Constantin Lomaca – liderul departamentului de științe la „Franconian International School”, în Germania, și profesor cu experiență în școli internaționale, Marian Staș – coordonatorul programului educațional „Liderii Mileniului Trei” și fost consilier promotor al programului școli-pilot, Ștefan Torcărescu – Director CCD Buzău, Mari Nicolae – lider de curriculum Project-Based Learning la Avenor College și Măriuca Morariu – director executiv Aspire Teachers, asociația non-profit care organizează evenimentul.

Mesajul conducerii școlii râmnicene, Geanina-Lalu Popescu, director la Școala Gimnazială Gh. Vernescu, împreună cu Angelina Rivera-Rocabado, director adjunct, despre acest eveniment este că  „Învățarea e o călătorie. Și când în această călătorie nu pornești singur, ea devine aventura cunoașterii conștiente și asumate. Ne bucurăm să împărtășim cu alți colegi din țară ce reușite și provocări am întâlnit când am pornit la drum alături de echipa de profesori împreună cu care vrem să răspundem și mai bine nevoilor educaționale ale elevilor noștri.

Măriuca Morariu, director executiv Aspire Teachers spune la rândul ei: „Știm deja că atunci când profesorii colaborează deliberat, în forme structurate și cu gândul la progresul elevilor, și rezultatele acestora din urmă cresc. Ne-am propus să aducem unele dintre cele mai bune practici care pun accent pe învățarea împreună tocmai ca să vedem care dintre aceste forme produc rezultate și ce pot face profesorii și liderii școlari pentru a construi o cultură autentică a colaborării de care toți depindem.”

Pe tot parcursul zilei vor avea loc prezentări, discuții, ateliere practice și un tur de „Bibliotecă vie”alături de lideri educaționali, practicieni și profesori cu expertiză în construirea de echipe durabile, de comunități profesionale de practică, în co-predare și feedback, învățare bazată pe proiect și inovație curriculară. Participanții vor petrece câte o jumătate de oră cu patru echipe de invitați – profesori și directori premiați la nivel național, lideri de școli-pilot și profesori-antreprenor, care vor împărtăși practici și exemple din propria experiență.

Până acum s-au înscris la eveniment cadre didactice din Buzău, cât și din Bacău, Brașov, București, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea.

Evenimentul este susținut local de partenerii: Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, ISJ Buzău, CCD Buzău și Centrul Europe Direct Rm. Sărat.

Înscrierile rămân deschise pe pagina evenimentului, în limita a 100 de locuri. 

Cine este Aspire Teachers

Din 2016, asociația non-profit susține formarea de calitate a profesorilor din România prin activități aplicate de pregătire cu o curriculă multidisciplinară, cu practici pedagogice de impact adaptate la realitățile secolului 21. Împreună cu ei, dezvoltă comunități de bune practici și resurse educaționale concentrate pe competențele viitorului din anul 2030, pentru o generație de copii și tineri adaptați economiei globale.

Articole similare