Educație

VIDEO | Povestea proiectului „Împreună pentru viitor!” de la Școala Gimnazială „G.E.Palade”

Pentru susținerea unității de învățământ în demersurile pentru creșterea calității actului educațional, părinții elevilor de la Școala nr.15 au înființat o asociație. În această primăvară, asociația s-a înscris la concursul organizat de Fundația Comunitară pentru Cercul de Donatori Buzău, cu un proiect care vizează realizarea unui spațiu de relaxare în curtea școlii, care să fie folosit atât de elevii pasionați de șah, cât și de cei care se află în pauză.

Ideea acestui proiect, numit „Împreună pentru viitor!”, a apărut din dorința elevilor de  a-și desfășura o parte dintre activitățile non-formale în aer liber (ecologie, educație pentru sănătate, educație fizică și sport, educație plastică etc.), dar și de a se recrea într-un spațiu atractiv. Inițiatorii proiectului își propun astfel, ca obiective, să pună în valoare o zonă din curtea Școlii nr. 15, care, în momentul de față, este insuficient folosită, și să dezvolte în rândul elevilor interesul pentru șah prin amenajarea zonei cu mese de șah în aer liber. De asemenea, un alt obiectiv țintit de părinții elevilor este creșterea calității actului educativ prin utilizarea spațiului verde și în cadrul orelor de curs pentru ele­vii școlii.

Îndeplinirea obiectivelor amintite va însemna în fapt, reabilitarea curții școlii prin amenajarea unei zone dedicată atât activităților educative în aer liber, cât și practicării șahului.

Luna trecută, Școala Gimnazială „G.E. Palade”, prin Asociația Părinților „Sprijiniți școala”, a înscris proiectul la concursul de proiecte inițiat de Fundația Comunitară Bu­zău, acesta fiind unul dintre cele trei proiecte selectate pentru întâlnirea din cadrul celei de-a treia ediții a Cercului de Donatori Buzău. Spațiul dedicat acestui proiect este o suprafață de 135 de metri pătrați din fața clădirii școlii, unde elevii se vor putea relaxa și vor des­fășura activități educative care să îmbine teoria cu practica, care să dezvolte pasiuni geografice, istorice, lingvistice, muzicale, științifice, spor­tive, antreprenoriale.

Suprafața de teren se înve­cinează cu aleea ce des­parte curtea școlii de sediul CSS Buzău. Pentru amenajarea zonei, terenul va fi curățat de vegetația nedorită, se vor planta arbuști, plante aromatice, plante perene, se vor amenaja alei și se vor monta mese de șah și bănci. Gardul din plăci de beton va fi acoperit cu elemente de decor sau prin plantarea în apropierea lui a unor specii de plante care să ofere un aspect estetic îmbu­nătățit.

Astfel, „școala din parc” va permite tuturor claselor de elevi, de la cei mai mici, clasa pregătitoare, până la cei mai mari, din clasa a VIII-a, să desfășoare orele în aer liber. Echipa de proiect a realizat și un film de prezentare pentru acest proiect, pentru a convinge și a atrage fonduri/donații, din partea comunității locale, oamenilor-cheie, care doresc să susțină această inițiativă.

 

Proiectul „Împreună pentru viitor!” inițiat de Asociația Părinților „Sprijiniți Scoala” își propunr reabilitarea și amenajarea unei zone din curtea Școlii Gimnaziale G. E. Palade Buzau și transformarea acesteia într-o zonă cu mese dedicate șahului, dar și diferitelor ore de curs.

Află mai multe și susține proiectul: http://bit.ly/ImpreunaPentruViitor

Publicată de Fundația Comunitară Buzău pe Marţi, 13 aprilie 2021

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker