Economic

Kaufland oferă angajaților teste rapide Covid-19

Începând cu această săptămână, Kaufland va pune la dispoziția tuturor angajaților din magazine depozite logistice și sedii centrale, în mod gratuit, câte un test rapid Covid-19 antigen pe săptămână. Această decizie a fost luată cu scopul de a proteja angajații Kaufland, dar și clienții care vor beneficia de un loc de cumpărături mult mai sigur, a anunțat, printr-un comunicat de presă, retailerul german. Astfel, angajații Kauf­land din Buzău vor fi mai în siguranță la locul de muncă.

„În același timp, compania este prima care își reînnoiește certificarea DEKRA (DEKRA Certification este un furnizor global de top pentru servicii de auditare și certificare, specializat în domeniul calității, siguranței, mediului și sănătății, n.r.) pentru tot anul 2021, reconfirmând că toate măsurile de siguranță luate împotriva răspândirii COVID-19 sunt implementate corect, complet și sunt conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale instituțiilor locale, la ora actuală”, este mesajul care apare pe site-ul companiei.

De la declanșarea pandemiei și până în prezent, lanțul de retail a investit peste 25 de milioane de lei pentru a implementa măsurile de protecție și prevenție în magazinele, depozitele și sediile sale, reacționând prompt, în linie cu evoluția situației și cu cea mai mare responsabilitate. Compania anunță că va continua eforturile de combatere a pandemiei, consolidând măsurile luate pentru protejarea angajaților, care reprezintă o prioritate pentru Kaufland.

Kaufland este liderul pie­ței locale de comerț alimentar, înregistrând anul trecut vânzări în valoare de 12,9 miliarde de lei, în creștere cu 8,75 la sută  comparativ cu 2019. Această creștere organică este generată de livrările la domiciliu și de „dark store”. Pentru 2021, compania a bugetat investiții cu 25 la sută mai mari. În prezent, compania are la nivel național 141 de magazine deschise și peste 15.000 de angajați care își asumă zilnic un angajament pentru succesul companiei. În Buzău compania a deschis două astfel de magazine pe Strada Frasinet și Unirii. Reamintim că anul trecut Kaufland a fost primul lanț de retail care a primit certificare DEKRA pentru magazinele și depozitele sale. Standardul DEKRA confirmă implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19 pe întregul spațiu de desfășurare a activității Kaufland România, inclusiv în serviciile de igienă și întreținere, precum și de instruire a personalului și de informare a clienților.

Articole similare

error: Continut protejat!!