joi, 28 mai 2020

Povestea lui Robert, băiatul datorită căruia mai mulți elevi din Valea Salciei au primit tablete din donații pentru a face școală online

Robert este unul dintre elevii cu posibilități materiale scăzute care încearcă să facă față învățământului online în lipsa unui calculator sau a unei tablete. Băiatul care locuiește în satul Cătun din Valea Salciei a fost subiectul unui reportaj realizat de Digi24, iar situația lui a impresionat atât de tare oamenii, încât ajutoarele primite au fost mai multe decât Robert avea nevoie.

Robert împărțea cu cei doi frați ai lui, Gabi și Luca, telefonul cu ecran spart al mamei lor, pentru a face cursurile online. Abia putea să vadă lecțiile, așa că de multe ori era nevoit să își sune profesorii ca să îl lămurească. De multe ori telefonul nu avea semnal la Internet și se închidea.

„După ce reportajul a fost prezentat la televizor, familia lui Robert a primit sprijin din partea oamenilor de pretutindeni. Acum au primit mai multe tablete decât au nevoie, așa că le dau și altora din sat care sunt în aceeași situație. În plus, un fiu al satului, Daniel Fetic, a trimis bani tocmai din Spania pentru achiziționarea a trei tablete care vor fi donate școlii pentru copiii care nu au pe ce să facă cursuri online. Mulțumim în numele copiilor. Până acum, zece copii au primit tablete numai din donații”, a declarat Marian Mușat, primarul comunei Valea Salciei.

În școala din comună studiază 60 de elevi și doar 20 la sută dintre ei au acasă atât internet cât și un dispozitiv de învățare, un telefon, o tabletă, un calculator, un laptop.

„Este o situație care a apărut în cursul anului, noi nu am putut să o prevedem, nu avem fonduri disponibile. Bugetul se face la început de an, banii au fost alocați mai mult pentru investiții. Am înțeles că s-ar putea să fie bani alocați de la guvern, bani ca să se cumpere tablete, ceea ce ar fi un lucru normal. O lege dată de guvern trebuie să fie urmată și de fonduri, nu să fie lăsate la nivel local să ne descurcăm la nivel local. Dacă nu se întâmplă acest lucru, săptămâna aceasta o să încercăm să adunăm ce bani avem prin buget. Nu avem suficienți, poate găsim la o firmă înțelegere să plătim tabletele în rate. Am inițiat în SEAP procedura de achiziție și în momentul în care am auzit că s-ar putea să se dea bani de la guvern am retras”, a mai declarat primarul Marian Mușat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!