joi, 28 mai 2020

FOTO | Protest la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. Angajații amenință cu demisia în masă

UPDATE

Protestul a fost anunțat și ministrului Sănătății Nelu Tătaru, printr-un memoriu transmis acestuia dar și actualului manager interimar și Consiliului de Administrație al SPMS Săpoca. Angajații, de la cadre medicale, la personal TESA, inclusiv directorul financiar, cer demiterea managerului Cristina Păun. Memoriul este semnat de 150 de angajați.

Vezi AICI Memoriul transmis Ministrului Sănătății

Protest, în această dimineață, la Spitalul de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Mai mulți angajați îl contestă pe noul manager, Cristina Păun, impus în urmă cu două luni. Medici și personalul TESA amenință cu demisia în bloc.

În luna martie, Managerul interimar al spitalului a fost reclamat la Poliție și la Parchet, de Sindicatul Sanitas Săpoca, după ce ar fi organizat, în aceeași incintă, două ședințe consecutive, la care au participat aproximativ 30 de angajați, încălcând măsurile de prevenție prevăzute de starea de urgență.
Se adaugă mai multe contestații depuse de sindicaliști la Ministerul Sănătății.

Anterior plângerii penale, Sindicatul Sanitas Săpoca i-a solicitat fostului ministru al Sănătății, Victor Costache, printr-o scrisoare deschisă, să constate că numirea Cristinei Păun la conducerea Spitalului Săpoca este „total nepotrivită”, solicitând revocarea acesteia din funcție și numirea unui alt manager interimar, fie pe fostul manager, fie pe oricare dintre dintre membrii Comitetului director, care sunt „oameni integri, corecți, față de care salariații spitalului au un respect deosebit” și despre care poate cere referințe Consiliului  de Administrație. Pentru a-și argumenta solicitarea, Maria Spoială, liderul organizației sindicale i-a sugerat ministrului Costache să ia act de faptul că noul manager a fost de două ori concediată de la această unitate medicală, pentru „producerea unui prejudiciu în sumă de 23 miliarde rol, constatat de Curtea de Conturi Buzău”, respectiv, pentru „neîndeplinirea sarcinilor de serviciu” și este cercetată într-un dosar aflat la DNA și se află în litigiu cu spitalul într-o altă cauză.   În plus, liderul de sindicat i-a solicitat ministrului să ceară Corpului de Control al ministerului „Raportul de control întocmit cu ocazia controlului efectuat în spitalul nostru, în iulie/august 2017, în care sunt reținute numeroase abateri de la legislația economico-financiară și un prejudiciu în valoare de 57 de miliarde rol. Mai mult decât atât, dată fiind gravitatea abaterilor și valoarea mare a prejudiciului, Corpul de Control a înaintat raportul către Parchetul de pe lângă ÎCCJ , unde se află în prezent un dosar penal în cercetare”.

Luna trecută, actualul ministru Nelu Tătaru a vizitat unitatea medicală însă a decis păstrarea în funție a Cristinei Păun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!