joi, 02 iulie 2020

Poți asorta geanta cu pantofii?

Îți mai aduci aminte ultima dată când a fost la modă să asortăm pantofii cu geanta de umăr? Sau poate ar fi mai potrivit să te întrebăm dacă îți mai amintești de gentuța din vinilin pe care o asortai cu pantofiorii roșii din lac pe care îi purtai la grădiniță? Cam despre asta este vorba: despre reînvierea modei anilor 90.

Și totuși foarte multe femei se întreabă, astăzi, dacă pot asorta la culoare încălțămintea cu geanta de umăr. Răspunsul designerilor este NU, deși această tendință vestimentară s-ar putea întoarce în primăvara anului 2020.

Nu spunem că a purta o geantă de aceeași culoare cu pantofii nu poate fi elegant, dar această combinație trebuie făcută cu multă grijă și fără a exagera prea mult cu ea.

Altfel spus, combinația între pantofi și geanta de aceleași culori este un concept old-school. Funcționează bine, arată minunat și poate demonstra că nu ții cont de prejudecățile stilistice, dar nu este chiar o tendință care trebuie urmată. Există o mulțime de alte modalități de a combina în mod inteligent o ținută, mai ales când ai la dispoziție atât de multe modele de genți, precum cele de pe https://www.fashiondays.ro/g/femei-/genti.

Ideea este ca între geantă și pantofii pe care îi porți, inclusiv încălțămintea sport modernă, cum este cea de pe https://www.fashiondays.ro/g/femei-/incaltaminte-pantofi_sport_si_tenisi, să existe o anumită coerență, care să formeze un ansamblu. Nu este greu, crede-ne!

Cum au ajuns pantofii să se asorteze cu geanta?

Oricât ți-ar fi de greu să crezi, cu ceva timp în urmă femeile nu erau prea interesate de accesoriile vestimentare. La începutul anilor ’50, femeilor nu le păsa prea mult de accesorii. „Pofta” postbelică pentru accesorii a dispărut până în anii 50, iar vânzarea de genți și alte accesorii a scăzut treptat.

Așa că pentru a crește vânzările de genți și alte accesorii, producătorii și magazinele au venit cu ideea de a stabili un nou trend vestimentar. Tendința îmbrăcămintei mix-and-match.

Această tendință a devenit tot mai puternică, iar femeile din SUA și Europa au început să adopte ținute care se asortau complet. Așa au început să își cumpere genți și pantofi de aceeași culoare.

În curând această tendință a ajuns să fie atât de speculată de posesorii marilor magazine, încât au început să reunească sub același acoperiș magazinul cu haine și cel cu încălțăminte și genți, care de obicei era amplasat la parter.

De ce femeile cred încă că geanta și pantofii trebuie să se asorteze?

Există un motiv legitim pentru care unele doamne mai au în minte această regulă de modă veche. Deoarece multe magazine de haine nu au evoluat încă.  Ei bine, cel puțin nu în orașele „subdezvoltate” în cea ce privește fashion-ul.  Foarte multe magazine de lux încă prezintă în vitrine pantofii lângă genți.

Cu siguranță că nu veți vedea pantofi și genți la același nivel la Paris. Cel puțin nu la Le Bon Marché Rive Gauche sau Galeries Lafayette, două dintre cele mai importante magazine de modă din Paris. Aici, gențile au locul lor la parter, în timp ce pantofii sunt la etajul 2, în „raiul pantofilor” de la Le Bon Marché Rive Gauche, pentru a te face să îți amintești cu greu culoarea genții pe care tocmai ai cumpărat-o de la parter.

Cu ce asortăm geanta?

Când vine vorba de geanta de umăr, ai trei opțiuni. Una: ai putea asorta poșeta cu outfit-ul tău. Cel mai bun lucru pentru a face acest lucru este să asortezi poșeta cu partea de sus a ținutei sau cu un alt accesoriu, precum mănușile, cerceii sau eșarfa. Chiar și cu culoarea unghiilor.

În al doilea rând, puteți lăsa geanta să iasă în evidență, în contrast cromatic cu restul ținutei. Această variantă se potrivește mai ales dacă ai o geantă nouă sau una ce poartă semnătura unei mari case de modă.

A treia opțiune este să asortezi geanta cu întreaga ținută. Da, inclusiv cu pantofii, realizând o ținută monocromă.

Cu ce asortăm pantofii?

Și în cazul pantofilor aveți mai multe opțiuni. Poți alege pantofi de aceeași culoare cu partea de sus a ținutei, iar în felul acesta pantofii vor ieși mai mult în evidență. De asemenea, îți poți asorta pantofii cu pantalonii, pentru a crea senzația unui picior mai lung. Acest sfat este potrivit mai ales pentru femeile mai mici de înălțime.

Nu în ultimul rând, poți adopta oricând o ținută monocromă, asortând pantofii cu tot ceea ce porți pe tine. Pare destul de ușor, nu?

 

 

 

loading...
error: Content is protected !!