duminică, 07 martie 2021

Postarea liberalilor care i-a revoltat pe social-democrații buzoieni. Lungu: ,,La Ministerul Dezvoltării intră doar primarii PNL și cei PSD nu?”

Două fotografii postate săptămâna trecută, pe mai multe pagini de Facebook aparținând unor membri ai organizației județene a Partidului Național Liberal, inclusiv pe cele ale celor doi parlamentari – reprezen­tându-i pe cei zece primari PNL din județ la Parlament, în compania ministrului Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Attila Cseke, și a președintelui partidului, Ludovic Orban – a produs indignare prin­tre social-democrații buzoieni. Se­cretarul executiv al organizației județene a PSD, de­putatul Romeo Lungu, i-a acuzat, joia trecută, pe parcursul unei conferințe de presă, pe cei doi parlamentari liberali buzoieni de ,,lipsă de experiență și dorință de afirmare”, atrăgându-le atenția că asemenea gesturi dăunează carierei lor politice, dar și buzoienilor care i-au votat la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Lungu a spus că fotografia respectivă este o dovadă că parlamentarii ­li­berali se ocupă doar de prosperitatea unităților admi­nistrativ-teritoriale controlate de PNL: „Am văzut o postare pe Facebook. Nu am știut de așa ceva și nu am mai auzit că au fost invitați la Ministerul Dezvoltării, o instituție de stat, doar primarii PNL. E normal așa ceva? Acolo intră doar primarii PNL și cei PSD nu? Nu mi se pare normal ca într-un minister, care este o instituție a statului, să meargă doar o categorie de primari. Ba chiar, primarii noștri ne-au spus că cei de la PNL merg la Ministerul Dezvoltării cu proiecte și atunci ei (primarii PSD, n.r.), care au proiecte, vor fi lăsați la o parte și au întrebat dacă vor primi bani doar cei din PNL? Eu nu cred, totuși, că o să se ajungă până acolo. Am fost vicepreședinte atâția ani la Consiliul Județean și niciun primar, indiferent de culoarea poli­tică, nu a fost cazul să nu primească bani de la buget sau pentru proiecte, fie că au fost europene sau guvernamentale. Mai mult, în luna ianuarie, noi, grupul PSD, am făcut o adresă către toate cele 87 de unități administrativ-teritoriale să ne transmită tot ce au nevoie în 2021 ca și sume de bani pentru proiectele  pecare le au în derulare. Noi am cerut aceste răspunsuri de la toți primarii, indiferent de ce culoare politică au”, a spus deputatul social-democrat Romeo Lungu.

De asemenea, Lungu i-a invitat pe toți parlamentarii de Buzău să colaboreze, pentru a ajuta toate primăriile din județ: „Noi vrem să colaborăm și să venim cu soluții. Poate tocmai din această cauză am și obținut un scor atât de bun la Buzău, spre deosebire de PNL, care a fost ultima organizație din țară. Eu nu cred că ei ar fi așa de rea-credință, ci cred că e mai mult lipsă de experiență și dorința de afirmare. Am înțeles că sunt și oarece probleme în partid și că poate vor să-și consolideze poziția, dar nu așa! Eu chiar vin cu propunerea ca toți parlamentarii de la PSD, PNL și cel de la AUR să ne adunăm, să comunicăm și să ajutăm cum putem unitățile administrativ-teritoriale din județ”, a mai spus secretarul executiv al organizației județene a Partidului Social Democrat, deputatul Romeo Lungu.

Ce au scris liberalii pe Facebook după întâlnirea cu ministrul Cseke

,,Primarii PNL Buzău au discutat astăzi cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, despre proiectele de investiții din județul Buzău! Edilii (sic!) ­li­berali și-au prezentat proiectele de dezvoltare a comunelor, axându-și atenția mai ales către investițiile care urmă­resc racordarea la gaze naturale a gospodăriilor din județul Buzău. Cu toții au fost interesați și au cerut mai multe informații despre fondurile europene ce vor putea fi accesate în noul exercițiu financiar pentru dezvoltarea locală, refacerea și moder­nizarea drumurilor sau construcția de rețele de apă și canalizare. Buzoienii merită condiții de viață civilizate, la standarde europene, chiar și dacă locu­iesc în mediul rural. Administrația liberală va reuși să realizeze toate aceste lucruri având în vedere ambiția și competența primarilor PNL”, au scris pe paginile lor de Facebook mai mulți lideri locali liberali, prin­tre care și cei doi parlamentari ai partidului.

Articolul precedentÎnlocuirea sau reparația televizorului?
Articolul următorVacante Mamaia

1 COMENTARIU

  1. Tocmai zilele trecute primarul PSD al municipiului Buzau, dl Toma, era bucuros ca guvernul, prin ministrul dezvoltarii, a anuntat ca a fost selectat, pentru finantare, proiectul de modernizare a pietei Dacia, din centrul orasului. Si se poate continua seria exemplelor. Sau cumva dl Toma s-a mutat la PNL??? Eu nu cred, ar fi pierdut mandatul, nu? In rest, POLITICHIE ieftina.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!