Economic

Poșta Română vinde la licitație peste 200 de mașini. Cinci dintre ele sunt la Buzău

Compania Națională Poșta Română, cel mai mare jucător de profil din industria de curierat, vinde prin licitație publică deschisă cu strigare, organizată la sediul central din București în fiecare zi din perioada 24-27 aprilie, peste 200 de autovehicule. Prețurile de pornire variază între 492 de euro și 19.496 de euro (TVA inclusă), în funcție de vehicul.

Printre modele se regăsesc: Peugeot Ludix (an fabricație 2008), Dacia Logan (2013), VW Crafter 5 (2009), Fiat Ducato (2009), VW Caddy (2009) și camioane marca MAN. Astfel, cel mai ieftin vehicul este Peugeot Ludix și cel mai scump este un camion MAN. Mașinile fac parte din parcul auto al companiei din mai multe orașe precum Timișoara, Deva, Bacău, Constanța, Piatra Neamț, Buzău, Craiova, București și Ploiești.

Pentru participarea la licitație, ofertanții vor depune la sediul Companiei Naționale Poșta Română menționat sau la sediile Oficiilor Județene de Poștă, obligatoriu cu minimum 24 de ore înaintea datei și orei de desfășurare a ședinței de licitație: cererea de înscriere și oferta de cumpărare, conținând toate datele necesare conform modelului; dovada plății garanției de licitație în valoare de 10 la sută din prețul de pornire al licitației pentru fiecare mijloc auto licitat. În același timp, Poșta Română organizează la sfârșitul lunii martie o licitație pentru achiziționarea în leasing financiar a 607 mașini noi și/sau second-hand, valoarea contractului pentru următorii trei ani fiind estimată la 6,64 de milioane de euro, fără TVA, potrivit unui anunț postat în SEAP.

Plata se va efectua în contul Companiei Naționale Poșta Română nr. RO22 BTRL 0450 1202 E847 24XX  deschis la Banca Transilvania Sucursala Victoria  sau la casieria Oficiului Județean de Poștă, dovada acesteia făcându-se cu fotocopia chitanței sau a OP-ului ștampilat de banca plătitoare. Reprezentanții persoanelor juridice vor prezenta la deschiderea ședintei de licitație și împuternicirea semnată de către Administratorul societății, se arată într-un anunţ al Poştei Române.

La Buzău, Poșta Română scoate la vânzare cinci mașini, toate din anul 2009: trei VW Caddy, un Fiat Ducato și un VW Crafter 35.

Fiecare licitație are o listă concretă de mașini, unde se pot regăsi informații referitoare la model, preț de pornire sau anul fabricației. De exemplu, în lista dedicată licitației zilei de 24 aprilie sunt modele precum: Peugeot Ludix – anul fabricației 2008 – 492 de lei preț de pornire licitație; Dacia Logan – anul fabricației 2008 – 4.801 de lei preț de pornire licitație; VW Crafter 50 – anul fabricației 2009 – 13.465 de lei preț de pornire licitație.˝

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker