Sport

Portarul lui FC Buzău, titular indiscutabil în naționala Moldovei

Cristian Avram a primit 6 goluri de la Danemarca și Israel în ultimele două meciuri din preliminariile CM 2022

Portarul moldovean Cristian Avram (27 de ani) este unul dintre jucătorii transferați în această vară la noua echipă de fotbal a Buzăului. Avram a venit în Crâng sub formă de împrumut de la prim divizionara de peste Prut, Petrocub Hîncești. Transferul nu a fost întâmplător, Avram fiind pe locul al treilea în topul celor mai buni portari din Divizia Națională (primă ligă de fotbal din Republica Moldova), după cum notează Fanatik.

Între timp, deși la Buzău este, deocamdată, rezerva lui Relu Stoian, numărul 1 în formula gândită de Cristi Pustai, Avram a devenit titular incontestabil în naționala de la Chișinău. Selecționerul italian al Moldovei, Roberto Bordin, l-a folosit integralist în ultimele două partide din preliminariile CM 2022 din Qatar, ambele pierdute de moldoveni, 0-4 în fața Danemarcei și 1-2 în Israel. La partida de la Beer Sheva, din Israel, Avram a bifat a șasea prezența consecutivă ca ti­tular, după debutul în prima reprezentativă consemnat chiar în vara acestui an, într-un amical câștigat de Moldova cu 1-0 în fața Azerbaidjanului.

Avram a vorbit recent, despre începuturile sale în fotbal, despre familie și despre echipa națională. „Pasiunea pentru acest sport a apărut odată ce am înțeles ce-i aia minge de fotbal. Foarte repede mi-am dat seama că îmi place să prind mingea și să o țin lângă mine mai mult decât să o lovesc. Așa a fost de la bun început, de când jucam în drum. Se spune că nu devii portar, ci te naști portar. Cred că așa a fost și în cazul meu. Indiferent de echipă, U17, U19 sau U21, au fost meciuri pe care le-am așteptat mereu, dar care au trecut foarte repede. Le mulțu­mesc tuturor antrenorilor care m-au convocat la lot, pentru că am în bagajul meu așa o experiență și, desigur, momente de neuitat”, dezvă­luia, într-un interviu acordat recent în presa moldo­venească și preluat de Fanatik portarul lui FC Buzău și al naționalei Moldovei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker