Politic

Groparul Băncii de Gene de la Buzău se joacă de-a demisia

Ministrul demisionar al Agriculturii, Adrian Oros, își retrage demisia. ­Mi­nistrul, susținător al fostului lider Ludovic Orban, și-a dat demisia din Guvern pe 27 septembrie, imediat după Congresul Partidului Național Liberal.

El a explicat, într-o declarație pentru News.ro, că fermierii nu trebuie să fie afectați de criza politică. ,,Fermierii nu trebuie să fie afectați de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva  și că activitatea va continua fără șocuri ­inu­tile”, a mai spus Oros.

Pe 27 septembrie, Adrian Oros anunța că demisionează din funcție, pentru că, pentru premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități. Oros arătat că bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. Aceasta în timp ce în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură.

Oros, de profesie medic veterinar, este unul dintre cei mai puternici adversari ai operaționalizării Băncii de Gene de la Buzău, instituție care a fost înființată pe timpul mandatului fostului ministru social-democrat al Agriculturii, Petre Daea.

Articole similare