luni, 01 martie 2021

Polițiști buzoieni, din nou la proteste în Capitală

40 de sindicaliști buzoieni, membri ai SNPPC, vor protesta astăzi, în Capitală, între orele 10.00 și 12.00, alături de alți confrați din diferite colțuri ale țării, spune liderul sindical Vasile Bița.

„Noi am estimat la 40 de participanți. Ne ducem cu autoturisme personale pentru a evita aglomerarea și pentru a respecta distanțarea socială. Vom merge în zona Guvernului. Sunt mai multe locații, 10-15 locații unde se va protesta și, bineîn­țeles, și în Piața Victoriei. Din cauza distanțării sociale nu putem fi în grupuri foarte mari. La ultimul protest, din 16 februarie, am fost peste 300 în acea zonă”, a mai spus liderul sindical buzoian al SNPPC.

Revendicările care i-au scos în stradă pe polițiști sunt aceleași cu cele din  luna ianuarie, pentru că guvernanții nu au schimbat nicio virgulă în privința deciziei de austeritate bugetară care se aplică, din păcate, numai unora,  pentru că ea vine după ce unele categorii  sociale au beneficiat pe parcursul anului trecut de majorări salariale semnificative prevăzute în legislația care tocmai a fost  înghețată la începutul anului. Sindicaliștii spun că dacă este austeritate, să fie pentru toți, dar dacă nu, să se permită creșteri salariale, așa cum prevedea legislația în vigoare până la 1 ianuarie, creșteri de care unele categorii profesionale au și beneficiat. Până în prezent, toate discuțiile cu guvernanții au condus la promisiuni, dar, spune liderul buzoian, „de la a primi promisiuni și până la fapte este distanță lungă”.

Polițiștii au revendicări în ceea ce privește salarizarea, indexarea pensiilor cu rata inflației, discriminarea salarială între polițiști, actualizarea normei de hrană, dar și bonusul de pandemie.

Caravană sindicală prin țară

Sindicaliștii desfășoară o nouă caravană pentru a arăta guvernanților că nemulțumirea este generală.

„Noi am avut o caravană care a pornit de la Baia Mare la București.  Ieri (n.r., 21 februarie) a plecat cea de la Timișoara spre București și a ajuns la Pitești A trecut prin marile orașe”, mai spune Bița.

Oamenii legii au ieșit, luni, 21 februarie, în stradă, în fața Prefecturii Timiș, pentru a protesta față de măsurile economice recente luate de Guvern. Polițiș­tii au revendicări privind salarizarea sau voucherele de vacanță, aceleași ca în luna ianuarie. Dacă protestele de până acum par să nu fi clintit nimic în optica guvernanților în ceea ce privește  revenirea asupra tăierilor bugetare  făcute în dreptul oamenilor legii, de neclintit par a fi și sindicatele care își fac deja planuri pentru calendarul cu acțiuni din luna martie. Acesta este motivul pentru care polițiștii au format o nouă caravană care pleacă spre Drobeta-Turnu Severin și apoi în toată țara. Lista cu revendicări de la protestul al polițiștilor timi­șeni, membri ai SNPPC, se va transmite mai departe prin țară în cadrul unei caravane, însă acțiunile  sindicaliștilor din țară sunt susținute cu tot mai dese acțiuni de protest și în Capitală, așa cum este și cea de astăzi.

„Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România (FSNPPC) continuă protestele planificate, pentru că Guvernul a luat măsuri care afectează drepturile economice și profesionale ale membrilor noștri de sindicat, ale familiei noastre ocupaționale și ale angajaților din România, măsuri care, în ansamblu, ne vizează deopotrivă”, au transmis reprezentanții SNPPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!