Actualitate

Polițist pensionat, plasat în arest la domiciliu pentru trafic de influență

Un fost agent de poliție de la Serviciul Rutier din IPJ Buzău a fost plasat în arest la domiciliu pentru trafic de influență. Bărbatul, Valerică N., pensionat din 2019 pentru probleme medicale, este acuzat că ar fi ajutat o persoană să promoveze proba practică a examenului auto pentru categoria ”C”, primind în schimb 500 de euro.

Reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Buzău s-au sesizat din oficiu în acest caz și au demarat verificări. În urma datelor obținute, polițiștii au făcut miercuri percheziții și au audiat mai multe persoane.

În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat, la data de 9 iunie a.c, o percheziție domiciliară și au pus în executare cinci mandate de aducere, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la trafic de influență și cumpărare de influență săvârșite de mai multe persoane, printre care și un fost polițist, în prezent pensionat medical. Cei trei au fost prezentați Tribunalului Buzău, cu propunere de arestare preventivă, după ce, la data de 9 iunie 2021, procurorul a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore. Cei trei inculpați, printre care și un fost lucrător al M.A.I. din Buzău, sunt cercetați în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile, pentru probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu promovarea examenului de obținere a permisului de conducere., se precizează într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Din cercetări a rezultat că o persoană fără calitate specială, prin intermediul unei rude, a apelat la fostul polițist (fost angajat al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău), pentru ca acesta să intervină pe lângă examinatorii auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Buzău, în vederea facilitării promovării probei practice la examenul auto pentru categoria ”C”. În schimbul intervenției sale fostul polițist a pretins suma de 500 de euro. Pe 7 iunie, candidatul a susținut proba practică și a promovat-o, iar în seara aceleiași zile i-a remis fostului lucrător al M.A.I. suma de bani menționată.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale urmând a se desfășura și alte acte de urmărire penală, mai spun anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!