Actualitate

Municipiul Buzău, premiat pentru strategia de trecere la economia circulară

Locul I la categoria „Innovation in Business”

Miercuri, 9 iunie, a avut loc conferința organizată de revista internațională „The Diplomat”, cu tema „Sustainability in Business, forum&awards”. Nominalizat alături de Digi, Endava, Enel, Kaufland România, Redu, Saint Gobain și TenarisSilcotub, municipiul Buzău a câștigat locul I la categoria „Innovation in Business” cu un proiect pentru tranziția la economica circulară.

Buzăul a fost singurul oraș din România care a fost nominalizat și premiat. De asemenea, este primul oraș din țară care are o strategie și o viziune articulată pentru tranziția către un oraș circular.

„Mulțumesc tuturor buzoienilor, mulțumesc organizatorilor. Este un moment deosebit, un pas mic spre ceea ce ne dorim: atingerea viziunii de dezvoltare a orașului nostru (…) Buzăul este un oraș mic dar care își propune performanțe mari. Suntem pe locul 18 ca și populație și pe locul 24 ca suprafață. Buzăul încearcă să se diferențieze. Avem de patru ani, mai precis din 2017, după 14 luni de muncă a ieșit o viziune de dezvoltare a municipiului Buzău până în 2030, <Buzăul oraș magnet>, cu o misiune de îndeplinit: Buzăul să obțină atât atractivitate cât și competitivitate pentru cetățenii săi, pentru investitori și pentru vizitatori, astfel încât să devină unul dintre cele mai importante orașe din România”, a declarat primarul Constantin Toma la conferința „Sustainability in Business, forum&awards”.

Buzăul a creat prima școală circulară din România și din Uniunea Europeană, Școala 11, unde energia electrică este produsă numai pe panouri solare.

Următorul proiect în educația buzoiană este crearea unor clase de inspirație finlandeză, pe care municipiul le va avea începând cu această toamnă. Este vorba despre 23 de grădinițe și școli care vor lua parte la acest proiect educațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!