Actualitate

FOTO / Cursul unui izvor deviat pentru a încetini alunecarea de teren de la Bâsca Rozilei

Alunecarea de teren de la Bâsca Rozilei s-a produs din cauza naturale, nefiind vorba de construcţii sau amenajări realizate de oameni, a scris pe pagina de Facebook primarul oraşului Nehoiu, Ionuţ Milea.

În zona Grihotiș – Beteringhești s-a produs o alunecare de teren, pe o suprafață considerabilă (estimare aproximativ 30 ha).
Cauzele sunt naturale, nu se raportează la intervenții umane – construcții sau amenajări – care să vicieze structura și profilul solului, dar natura exactă a lor nu o putem preciza fără un raport de specialitate. Expertiza ne va îndruma către următoarea etapă, aceea a limitării și consolidării zonei”, a anunțat Ionuț Milea.

Autoritățile au decis, ca o primă măsură de necesitate, devierea cursului de apă al Izvorului Grihotiș Beteringhești, către zona Arsele. „Îi rog pe locuitorii din Arsele să nu intre în panică, deoarece devierea cursului nu presupune și mărirea debitului, astfel că nu se vor înregistra pagube sau disconfort. Revenind la cauza care a determinat această măsură, vă pot încredința că situația este supravegheată și provizorie, iar în ceea ce privește limitarea acțiunii de alunecare, vom căuta cele mai bune soluții, împreună cu specialiștii în domeniu„, a mai scris Milea.

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Silviu Iordache, alunecarea de teren este încă în desfășurare, nu sunt pagube materiale și nici drumuri ce ar putea fi afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!