Administrație

Poliția Locală Buzău continuă acțiunile împotriva oamenilor străzii

Poliția Locală Buzău făcea apel la cetățeni, în urmă cu câteva săptămâni, să nu mai ajute cu bani, alimente sau haine persoanele care cerșesc și, în niciun caz, să nu îi mai găzduiască în scările de bloc, pentru a descuraja fenomenul cerșetoriei. În urma raziilor organizate, precum și a sesizărilor cetățenilor, un număr de 33 de oameni ai străzii fuseseră identificați și îndrumați către Centrul de zi și de noapte pentru persoane adulte fără adăpost, de unde au plecat, însă, și s-au întors tot pe străzile din oraș sau prin parcuri. Oamenii fără adăpost nu pot fi obligați legal de către serviciile sociale să rămână în centrele puse la dispoziție, iar sancțiunile aplicate de polițiști sunt ineficiente, dat fiind că persoanele în cauză nu au cu ce achita amenzile și nici nu posedă bunuri care să le poată fi reținute.

Zilele trecute, polițiștii locali au intervenit în cazul unui alt om al străzii, în urma unei sesizări venită din partea cetățenilor. Bărbatul își făcuse culcușul lângă un supermarket din cartierul Dorobanți, iar zona se transformase într-un adevărat focar de infecție, după cum au transmis reprezentanții Poliției Locale. La fața locului a fost chemată și o ambulanță, însă omul a refuzat să fie transportat la spital. După plecarea omului, muncitorii de la RER au fost nevoiți să salubrizeze zona în care acesta se stabilise.

În condițiile în care legea nu permite o altfel de intervenție, Poliția Locală îi roagă pe buzoieni să nu mai încurajeze cerșetoria, în speranța că oamenii străzii vor înțelege că centrele sunt locurile potrivite pentru ei.

Articole similare