vineri, 22 ianuarie 2021

Poliția a dat iama în interlopii din Rm. Sărat

Polițiștii buzoieni au efectuat, luni, șase percheziții domiciliare în Râmnicu Sărat în vederea prevenirii și combaterii actelor de violență, un bărbat fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, împreună cu polițiști de investigații criminale, investigarea criminalității economice, de ordine publică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au pus în executare mandatele de percheziție domiciliară la ­imobile utilizate de doi bărbați de 36, respectiv 48 de ani, din Râmnicu Sărat, bănuiți de deținerea ilegală a unor arme, muniții sau componente esențiale ale unor arme. Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, în baza autorizației emisă de Judecătoria Râmnicu Sărat.

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au identificat două pistoale cu calibrul 9 mm și șase cartușe de același calibru, toate neletale supuse autorizării, deținute fără drept. Din investigații a reieșit că individul de 48 de ani ar fi procurat armele din Spania și le-ar fi introdus ilegal în țară în urmă cu aproximativ doi ani, apoi le-ar fi vândut celui de 36 de ani, un individ din cartierul Barasca, un cunoscut al polițiștilor, aflat în vizorul oamenilor legii în dosare de prostituție ori comerț ilegal cu mașini de lux.

Armele și muniția au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar bărbații au fost conduși la sediul Poliției pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă calificată” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, fapte prevă­zute și pedepsite de art. 342, alin. 2  din Codul Penal și art. 271 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Față de bărbatul de 48 de ani polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!