vineri, 22 ianuarie 2021

Derby cu scântei! Gloria și Rm. Vâlcea reiau campionatul la Brașov

• Partida este transmisă în direct pe TVR 2, de la ora 16.00

Liga Națională s-a reluat ieri, cu primele meciuri ale etapei a 7-a, după întreruperea de la mijlocul lunii noiembrie, datorată Campionatelor Europene din Danemarca. Programată tot în sistem turneu, timp de două zile, în Sala Sporturilor ,,Dumitru Popescu-Colibași” din Brașov, runda cu numărul 7 propune două derby-uri. Pe lângă confruntarea dintre CSM București și Minaur Baia Mare, în care se joacă pentru poziția de lider, celălalt cap de afiș al etapei propune duelul dintre Gloria Buzău și SCM Rm. Vâlcea, campioana ultimelor două ediții (cu precizarea că, anul trecut, titlul nu s-a acordat oficial). Ultima dată, cele două echipe au evoluat în Europa, Gloria, în ,,dubla” din toamnă cu franțuzoaicele de la Nantes, din turul 3 preliminar al Ligii Europa, vâlcenele, duminică, pe teren propriu, în Liga Campionilor, unde au suferit un eșec istoric, la 17 goluri (20-37), în fața unguroaicelor de la Gyor. În privința lotului, Gloria nu anunțase până la închiderea ediției eventuale probleme generate de Covid-19, singurele temeri enunțate de antrenorul Ovidiu Mihăilă fiind legate de lipsa unei pregătiri mai substanțiale înaintea restartului (inițial, FRH anunțase data de 28 ianuarie pentru reluarea campionatului), dar și vacanța mai scurtă a unora dintre elevele sale (Klikovac, Ujkic, Janjusevic, Iuganu și Subțirică, prezente în prima jumătate a lunii decembrie la Europenele din Danemarca.

Chișineu-Criș s-a retras. Rezultate anulate, clasament modificat

Din păcate, Liga Națională feminină se va relua cu o echipă mai puțin la start. Nou promovată toamna trecută, Crișul Chișineu-Criș nu a rezistat decât șase etape, timp în care a suferit tot atâtea înfrângeri și ocupa ultima poziție în ierarhie. Gruparea arădeană a luat această decizie la finalul anului trecut, după ce autoritățile locale anunțaseră că nu mai pot sprijini financiar echipa. Toate rezultatele din primele șase etape au fost ­anulate, iar adversarele de până acum ale arădencelor, printre care și Gloria, dar și Rm. Vâlcea, au rămas cu 3 puncte mai puțin în clasament. Competiția va continua doar cu 15 echipe, iar în fiecare rundă una dintre ele va sta. Prin retragerea Crișului Chișineu-Criș, din Liga Națională vor mai re­trograda direct doar trei echipe la finalul actualului sezon.

Liga Națională, Etapa a 7-a

 • ora 10.30: HC Zalău – SCM Craiova
 • ora 13.15: Gloria Bistrița – Dunărea Brăila
 • ora 16.00: Gloria Buzău – SCM Rm. Vâlcea (TVR 2)
 • ora 18.30: Minaur Baia Mare – CSM București (TVR 1)

CSM Galați a stat

Ieri, până la închiderea ediției, s-au disputat partidele Activ Ploiești – Dacia Mioveni 17-21 și Rapid București – CSU Cluj Napoca 30 – 23.

Clasament

 1. CSM BUCUREȘTI 18 p.
 2. Baia Mare 16 p.
 3. Cisnădie 13 p.
 4. SCM Rm. Vâlcea 12 p.
 5. Brăila 12 p.
 6. SCM Gloria 12 p.
 7. Bistrița 9 p.
 8. SCM Craiova 6 p.
 9. Rapid 6 p.
 10. Mioveni 6 p.
 11. CSM Galați 6 p.
 12. HC Zalău 6 p.
 13. CSM Slatina 4 p..
 14. Activ Ploiești 3 p.
 15. CSU Cluj Napoca 0 p.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!