vineri, 22 ianuarie 2021

Cum au înțeles agenții economici să sprijine învățământul online al elevilor de la Liceul „Grigore Moisil”

La începutul săptămânii, Liceul „Grigore Moisil” a mai distribuit 50 de tablete pentru copiii care nu aveau  nicio posibilitate de a achiziționa prin forțe proprii dispozitive pentru a participa la orele online. Acestea sunt tabletele ­pro­mise de Ministerul Educației  care au ajuns la elevi abia acum, la finele primului semestru școlar. Ele au fost distribuite unui număr de 50 de elevi din toate clasele de liceu.

„Pentru că aceste ta­blete au venit destul de târziu, înainte de sosirea lor am făcut rost de sponsorizări și le-am oferit tablete copiilor care  se aflau în situații foarte grele. Acestea, când au sosit, au fost binevenite, pentru că erau foarte mulți copii care nu aveau decât un telefon nu prea performant, cu care se descurcau foarte greu. Eu, prin sponsorizări, am reușit să acopăr necesarul pentru cei care nu aveau nimic”, spune directorul liceului, Adriana Voicu.

Liceul înaintase, încă dinainte de începerea anului școlar, o listă către minister, în care se aflau numele copiilor care nu aveau nicio posibilitate de a desfășura școala online, din lipsa deviceurilor. Tabletele promise de ministerul de resort  au ajuns abia la începutul acestui an. În tot acest timp, condu­cerea liceului a trebuit să găsească soluții. „Când am intrat în online, și am văzut că se întârzie cu livrarea tabletelor solicitate, am făcut rost de sponsorizări și le-am dat copiilor cât să se descurce într-o primă fază. Acum, că au sosit și acestea, începem această ultimă parte a semestrului mai bine”, explică directorul unității școlare buzoiene. Sponso­rizările pentru achi­ziția tabletelor atât de necesare în activitatea școlară a elevilor de la Liceul „Grigore Moisil” au venit, așa cum era și firesc, din partea agenților economici cu care unitatea de învă­țământ colaborează pentru pregătirea practică a ele­vilor, aceștia fiind direct interesați să păstreze legătura cu copiii, mai ales cu cei care efectuează activitatea practică la ei, elevii de la „Moisil” fiind, de fapt, viitoarea forță de muncă pe care se vor baza în următorii ani. Conducerea liceului a fost surprinsă în mod plăcut  să constate că, pe lângă acești agenți economici cu care are deja o tradiție de lucru,  și alte firme buzoiene și-au arătat disponibilitatea să ajute. „Am fost surprinsă să primim ajutor și din alte părți, cum ar fi cel primit de la agentul economic din apropierea liceului. Au auzit că avem nevoie pentru copiii  și au venit la noi să ne ofere sprijin”, a vorbit directorul Liceului „Grigore Moisil” despre buna colaborare cu agenții economici din județ, care înseamnă  un ajutor pentru elevi și siguranța forței de muncă de mâine pentru angajatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!