Administrație

Pogoanele: E certă finanţarea etapei I la Gaze

Punctul de branşare la Magistrala naţională se află la doar trei kilometri, spre Padina

Oraşul Pogoanele şi administraţia locală condusă de primarul Florin Dumitraşcu se înscriu în formaţia UAT-urilor a căror preocupare majoră este atragerea investiţiilor externe pentru realizarea reţelelor pentru aducţiunea gazelor naturale. De altfel, documentaţiile sunt de mai mulţi ani pregătite, însă speranţele şefilor de administraţii publice buzoiene erau anulate, rând pe rând, de modificarea ori pur şi simplu anularea anumitor tipuri de politici privind dezvoltarea spaţiului carpato-dunărean, în viziunea forurilor europene, fie de opacitatea politicilor dezvoltatorilor strategici, care anunţau cu nonşalanţă că nu erau interesaţi de investiţiile care să dezvolte pe orizontală, în teritoriu, cu excepţia sectorului „pompe-staţii de alimentare”, unde profitul era imediat şi uşor de contabilizat. Evident, aluzia este la OMV Petrom şi politicile (dez)interesate în raport cu nivelul de trai al populaţiei din România.

Primarul Florin Dumitraşcu prezintă ca certă o primă finanţare, în valoare de 35 de milioane de lei, dintr-un total de 80 de milioane de lei, fonduri ce vor ajunge la Pogoanele prin intermediul Ministerului Dezvoltării, în cadrul Programului Naţional „Anghel Saligny”. Edilul oraşului Pogoanele este optimist şi spune că în perspectiva următoarelor două săptămâni se poate vorbi despre încheierea licitaţiei pentru atribuirea contractului de execuţie. „Toată finanţarea este de 800 de miliarde de lei vechi, iar acum avem la dispoziţie o primă tranşă de 3350 de miliarde de lei vechi. Este o realizare a actualei administraţii, este o aşteptare a locuitorilor acestor două localităţi – Pogoanele şi Căldărăşti, de ani de zile, mai ales că distanţa de la care gazele trebuie aduse este de numai trei kilometri!”, spune primarul Dumitraşcu.

În ce priveşte implementarea proiectului, reţeaua de gaze naturale va fi instalată în ambele localităţi, ordinea topografică fiind Căldărăşti, apoi oraşul Pogoanele. În mod normal, primele execuţii ar fi pentru instalarea conductei principale, de-a lungul drumului naţional care străbate cele două localităţi, după care să fie legate şi ramificaţiile pe străzile laterale. De asemenea, este posibil ca lucrările să fie începute concomitent, în cele două aşezări.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker