Administrație

Podul de la Vadu Pașii așteaptă tichie… luminoasă

Podul rutier de la Vadu Pașii va fi finalizat în toamnă, după mai bine de 16 ani de când vechiul pod a fost închis circulației autovehiculelor. Președintele Consiliului Ju­de­țean, Petre Emanoil Nea­gu, a anunțat că, pe lângă lucrările de construire, instituția pe care o conduce își va asuma și iluminarea acestuia, banii necesari pentru achiziția echipamentelor urmând să fie alocați din surse proprii. Conform lui Neagu, pe lângă un grad sporit de speranță al circulației rutiere, noua investiție și vechiul pod vor fi puse în valoare și pe timpul nopții.

„Podul de la Vadu Pașii (…) este aproape gata, dar mai necesită niște cheltuieli. Le vom face și pe aceastea , pentru că dacă tot facem un lucru, să fie bine făcut. Din surse proprii vom aloca 100.000 de euro și îi facem și iluminatul. Facem ca să fie așa cum trebuie, și pentru punerea în valoare și pentru siguranța circulației, chiar dacă puteam să nu facem acest efort. Terminam podul, îl predam la comuna Vadu Pașii, pentru că ei sunt proprietari, și iluminatul era treaba lor. Am fost însă convins de cei care sunt de specialitate în Consiliul Județean că ar fi fost păcat, pentru că sunt convins că așa cum îl predăm, așa va rămâne. Deci cu siguranță în toamna asta vom circula pe el, chiar dacă nu mai sunt bani pe Programul Național de Dezvoltare Locală și trebuie să găsim banii să îi dăm constructorului, pentru că dacă dăm banii în toamnă, atunci constructorul îl termină la anul”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Reabilitarea, transformată ulterior, în construcția unui pod nou la Vadu Pașii a intrat deja în folclorul urban cu numele tuturor politicienilor care, în cei 16 ani de când nu mai este folosit pentru circulația autovehiculelor și-au făcut campanie electorală pe seama lui. Închis după ce a fost avariat serios de i- nundațiile din vara anului 2005, podul s-a numit ,,al lui Berceanu”, după ce, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 2007, fostul ministru democrat al Transporturilor a promis că se va urgenta reabilitarea acestuia. În 2012, odată cu campania electorală pentru parlamentare, podul și-a schimbat numele în ,,al lui Teodorovici”, după ce fostul ministru social-democrat al Fondurilor Europene și al Finanțelor, pe atunci candidat al Uniunii Social Liberale pentru un post de senator de Buzău, a făcut promisiuni similare, de care a uitat a doua zi după ce a fost ales. Acum, ,,podul lui Neagu” așteaptă să pri­mească și instalație de iluminat, în timp ce oamenii din Vadu Pașii și din municipiul Buzău așteaptă să primească… un pod!

Articole similare