Actualitate

Pod din Vrancea, motiv de discuții la Buzău

O știre din presa românească, despre un drum național din Vrancea, a iscat numeroase discuții și la Buzău. Motivul ar fi starea în care se află DN 2N, între localitățile Dumbrăveni și Jitia din județul vecin, unde, pe o porțiune de 50 kilometri sunt nu mai puțin de opt poduri, toate
într-o stare avansată de degradare. Răspunzătoare de acest drum este Direcția Regională Drumuri și Poduri Buzău, care a preluat Secția Drumuri Naționale Focșani (SDN) de la DRDP Iași în luna septembrie a anului trecut.

Reporterii PRO TV au mers pe drumul cu pricina, iar în imaginile difuzate se poate vedea starea de degradare a podurilor, unul dintre ele fiind susținut cu prăjini de lemn și cu sârmă, în condițiile în care a „beneficiat” de o reabilitare în urmă cu trei ani, după cum a transmis Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Reporterii au discutat cu mai mulți localnici, care au declarat că se tem pentru siguranța lor ori de câte ori sunt nevoiți să traverseze podul, însă nu au încotro, fiind singurul drum disponibil în zonă.

Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea, a declarat că podul în cauză este încadrat în prezent în gradul patru de risc, având nevoie imediată de intervenție din partea administratorului drumului, adică DRDP Buzău: „Acest pod are o expertiză, care este în al treilea an deja, deci a fost făcută o expertiză acum doi ani pe el și a fost încadrat în gradul IV, grad care necesită o intervenție din partea administratorului drumului respectiv”.

La rândul său, Direcția Regională de la Buzău a declarat că a trimis o comisie pe DN 2N, care a verificat cinci dintre cele opt poduri, unde s-a constatat că sunt necesare intervenții de reabilitare, însă structura de rezistență „este în stare acceptabilă”, după cum au transmis reprezentanții DRDP Buzău
într-un comunicat. Aceștia mai spun că sunt necesare anumite intervenții pentru siguranța pietonilor, însă circulația auto nu este pusă în pericol.

„O comisie specializată a Direcției Regionale Drumuri și Poduri Buzău s-a deplasat pe DN 2N. S-a verificat starea supra-structurii și infrastructurii în cazul a cinci poduri, toate având structură de rezistență cadru. S-a constatat că toate podurile necesită expertiză tehnică de specialitate care va detalia modul de reabilitare și de punere în siguranță, luându-se în calcul, în prim plan, siguranța acestora și implicit a pietonilor și șoferilor. S-a constatat că structura de rezistență este în stare acceptabilă și podurile se pot reabilita în totalitate. Trotuarele și parapeții de siguranță sunt în stare avansată de degradare și trebuie înlocuite complet. Podurile NU sunt un pericol pentru circulația auto, partea carosabilă fiind în stare bună de circulație”, a transmis DRDP Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker