Sport

Poate reuşeşte Armanu!

CSM Focşani – HC Buzău, duminică, de la 18.30

E ca un coşmar din care HC Buzău tot vrea să se trezească şi nu poate! Fie că pe bancă a stat Eliodor Voica, fie Pero Milosevic, echipa buzoiană nu a avut niciodată soluţii să depăşească adversara pe care o va întâlni duminică seară, în etapa 4-a a Ligii Naţionale. CSM Focşani este o adevărată sperietoare pentru „lupi”, în faţa cărora a câştigat toate întâlnirile directe de până acum, uneori şi cu sprijinul arbitrilor sau, cum a fost în pandemie, când buzoienii abia au reuşit să închege un lot cu jucătorii pe care îi mai aveau apţi de a intra pe teren.

Acum, misiunea de a încerca să depăşească complexul Focşani îi revine lui Gabriel Armanu, un antrenor care cunoaşte bine trupa din judeţul vecin şi care are poate mai mult noroc şi inspiraţie pentru a găsi armele potrivite să răpună, e adevărat, o formaţie puternică şi bine clădită a campionatului, victorioasă etapa trecută la Turda, unul dintre terenurile „minate” ale Ligii Naţionale. Partida se joacă în Sala Polivalentă din Focşani, duminică, de la 18.30.

Liga Naţională – Etapa a 4-a

 • CSM Od. Secuiesc – Dinamo Bucureşti 28-43
 • CSM Bucureşti – CSM Vaslui
 • CSU Suceava – Politehnica Timişoara
 • Minaur Baia Mare – CSM Constanţa
 • CSM Oradea – CSM Bacău
 • CSM Focşani – HC Buzău
 • Steaua Bucureşti – Potaissa Turda

Clasament

 1. DINAMO 15 p.
 2. Constanţa 9 p.
 3. Baia Mare 6 p.
 4. Turda 6 p.
 5. CSM Bucureşti 6 p.
 6. Steaua 6 p.
 7. Focşani 6 p.
 8. Bacău 3 p.
 9. HC Buzău 3 p.
 10. Suceava 3 p.
 11. Vaslui 3 p.
 12. Timişoara 3 p.
 13. Oradea 0 p.
 14. Secuiesc 0 p.

Alina Horjea, la echipele de juniori 2 şi 3!

HC Buzău va participa, din acest sezon, şi în campionatele de Juniori 2 şi 3 organizate de FRH. De pregătirea acestor grupe se va ocupa fosta mare handbalistă Alina Horjea. „Angrenarea, promovarea şi dezvoltarea elementelor autohtone reprezintă o componentă importantă în activitatea HC Buzău. Astfel, începând din stagiunea 2022-2023, Lupii Buzăului vor fi reprezentaţi în campionatele FRH şi de grupele de Juniori 2 şi Juniori 3, baza piramidei în proiectul nostru. De pregătirea celor mai mici din «haită» se ocupă fosta mare handbalistă buzoiană, prof. Alina Branişte-Horjea. HC Buzău este reprezentată de echipa secundă, în Divizia A şi formaţia de seniori în Liga Zimbrilor. «Puii de lup», vor debuta în cadrul campionatului destinat juniorilor 3, în Sala Sporturilor, pe 17 septembrie, de la ora 10.00, în timp ce juniorii 2 joacă în deplasare, la Adjud, pe 18 septembrie, începând cu ora 14.00”, anunţă pagina oficială de Facebook a HC Buzău.

Articole similare