Sport

Pleiadă de stele, pe parchetul Sălii Sporturilor!

Rică Răducanu, Helmut Duckadam, Belodedici, Bumbescu...

Indiscutabil, decadele 8 și 9 ale secolului trecut au fost perioadele de glorie ale fotbalului românesc. Microbiștii erau cu adevărat răsfățați, iar copiii acelor vremuri, privați de luxul nenumăratelor canale de sport, aveau acasă tot ce le trebuia. Cel puțin în materie de spectacol sportiv.

Politica regimului comunist în legătură cu sportul, concepută pe paradigma propagandei, dar cu rezultate uimitoare, dădea omului de rând, în lipsa pâinii, un „circ” de cea mai înaltă calitate. În rolul gladiatorilor, fotbaliștii. Ei ridicau tribunele în picioare, iar omul de rând uita, cel puțin pentru câteva ore, că a doua zi va fi nevoit să se așeze la coadă la pâine. Sau la lapte. Sau la orice.

Ei bine, câțiva dintre cei care nouă, microbiștilor ăstora mai bătrâni, ne-au oferit momente de reală fericire, vor veni, pe 11 martie, la Buzău. Duckadam, caracatița de la Sevilla, „Ministrul apărării”, așa cum era Bumbescu poreclit, sau Ricanu, un om pe care absolut toată lumea din jurul fotbalului îl iubește, sunt doar câțiva dintre participanții la „Trifaniada Glorioșilor 2023”

Line-up-ul evenimentului este mult mai bogat, organizatorii ispitindu-ne cu un adevărat dream-team tricolor. Marius Niculae, Florentin Petre, Florin Bratu, Cristi Pulhac, Vlăduț Munteanu, Florin Gardoș, Bănel Nicoliță și Edi Stăncioiu sunt ingredientele unei rețete infailibile. Sunt șanse ca echipa tricolorilor să fie garnisită și cu alte nume, la fel de sonore.

De cealaltă parte, în echipa fostelor Glorii Buzoiene, vor evolua Ion Viorel, Cătălin Vlaicu, Pufi Stoian, Ciprian Petre, Romică Stan, Claudiu Ionescu, Marius Mindileac, Romică Bunică, Georgian Marcu, Daniel Petre, Mădălin Pușcă și Gabriel Bobe. Buzoienii vor fi ghidați de pe bancă de Costică Stan și Ion Ionuță.

Accesul în Sala Sporturilor va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.  De precizat, sectoarele D și E vor fi rezervate pentru Peluza Crâng și copiii de la școlile de fotbal locale.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker