Fără categorie

Pleci, în sfârșit, în concediu? Iată de ce pregătiri să NU uiți pentru a te putea bucura pe deplin de zilele libere

Dacă în 2020 ai sărit peste mult așteptata vacanță în străinătate, anul acesta toți pasionații de călătorii sunt liberi să descopere lumea întreagă, în măsura în care situația epidemiologică a țării gazdă nu este prea gravă. 

Sfârșitul lunii august este perioada preferată a românilor pentru a-și lua concediu. Te numeri și tu printre aceia care se pregătesc să plece două săptămâni într-o destinație de vis? Nu te lăsa dus de val și asigură-te, înainte de toate, că nimic nu te va împiedica din a petrece fiecare clipă din vacanță cu zâmbetul pe buze.

Iată care sunt 3 aspecte organizatorice de care merită să te ocupi înainte de plecarea în concediul de anul acesta:

  • O asigurare cuprinzătoare de călătorie

Primul și de departe cel mai important lucru de care este recomandat să te preocupi atunci când vrei să călătorești responsabil este acela de a-ți face o asigurare de călătorie care să acopere o gamă cât mai largă de posibile neplăceri. Încearcă să nu îți alegi asigurarea în funcție de costul acesteia, atât timp cât îți permiți orice pachet oferit de compania aleasă.

Multe surprize neplăcute sunt, în fapt, foarte ușor de întâmpinat. O asigurare de calitate, care să acopere și riscuri precum pierderea bagajelor sau anularea zborului de legătură, se poate dovedi extrem de utilă. Dacă nu știi unde să găsești pachetul perfect, apelează la echipa de la asiguraricontactless.ro pentru a pleca liniștit în vacanță.

  • Documentele cerute de țara gazdă în contextul epidemiei de SARS-COV 2

Cât timp unele state impun ca munca de la distanță să constituie regula, iar nu excepția, altele permit deschiderea cluburilor de noapte și circulația fără mască în spațiile publice aglomerate. Situația epidemiologică evoluează diferit în fiecare țară a lumii, date fiind aceste diferențe de atitudine față de virus.

În realitate, niciun stat nu are, momentan, controlul absolut asupra evoluției bolii pe teritoriul său, iar acest fapt explică predispoziția apariției schimbărilor bruște în ceea ce privește turismul. Asigură-te, până în ultima clipă, că dispui de toate datele necesare privind călătoriile  țara pe care o alegi ca destinație. Verifică, în acest scop, informațiile actualizate privind restricțiile de călătorie, disponibile pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

  • Trusa de urgență bine echipată

O răceală sau o conjunctivită persistentă sunt doar două dintre zecile de posibilele probleme de sănătate curente care pot strica cu ușurință orice zi a anului, cu atât mai mult una de concediu. 

În loc să aștepți ca neplăcerea să se instaleze pentru ca apoi să pierzi timp cu obținerea unei recomandări medicale, a unei rețete și, în fine, a tratamentului necesar, alege să iei calea prudenței. Discută cu medicul tău despre cele mai comune astfel de neplăceri și pornește de acasă pregătit pentru aceste mici supărări care nu implică, în general, o vizită la spital.

După ce bifezi aceste trei elemente de pe lista de pregătire a vacanței, nu mai rămâne decât să-ți faci bagajul și să trăiești din plin fiecare secundă din concediu. Drum bun și distracție plăcută!

Sursa foto: unsplash.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker