AdministrațieCultură

„Plaiurile Mioriței”, la a IX-a ediție

În perioada 23-26 iulie 2024, Centrul Județean de Cultură și Artă îi invită pe buzoieni să participe la a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței”. Evenimentul va avea loc în parcul Complexului Muzeal „I.C. Brătianu”, unde ansambluri folclorice renumite vor urca pe scenă pentru a oferi un spectacol de neuitat.

Festivalul promite un regal de dansuri tradiționale, muzică și costume autentice, reprezentative pentru fiecare țară participantă. Publicul va avea ocazia să se bucure de spectacole susținute de opt ansambluri folclorice din Belgia – „Vredon”, Bosnia Herțegovina – „Slavija”, Lituania – „Platele”, Slovenia – „Student”, Turcia – „Derneği”, Ungaria– „Százhalombatta” și România – „Dorulețul” și „Plaiurile Mioriței”.

Participanții vor avea ocazia să se bucure de o varietate de dansuri tradiționale, fiecare ansamblu aducând pe scenă specificul său cultural unic. De la grația și eleganța dansurilor lituaniene la energia și vivacitatea dansurilor turcești, fiecare reprezentație va fi o demonstrație de măiestrie artistică și de păstrare a tradițiilor străvechi. Muzica tradițională va răsuna pe scenă, acompaniată de instrumente specifice fiecărei culturi, creând o atmosferă vibrantă și plină de viață.

Festivalul Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței” este mai mult decât un simplu eveniment cultural. Este o celebrare a diversității, un omagiu adus tradițiilor autentice și o invitație la descoperirea și aprecierea bogăției culturale a lumii. Fiecare spectacol, fiecare costum și fiecare melodie spun o poveste despre identitate, tradiție și continuitate, oferind publicului o experiență de neuitat. Acest eveniment cultural este o oportunitate extraordinară de a descoperi și de a aprecia diversitatea folclorică internațională, precum și de a celebra tradițiile autentice ale fiecărei țări participante.

 

 

Articole similare