Acasă Monden Piesa „Artă” a Teatrului Bulandra se va juca la Buzău

Piesa „Artă” a Teatrului Bulandra se va juca la Buzău

0
Piesa „Artă” a Teatrului Bulandra se va juca la Buzău

• Șerban Pavlu, Vlad Zamfirescu și Gheorghe Ifrim vor urca pe scena Consiliului Județean miercuri, 17 martie, de la ora 19.30

Trei dintre cei mai reprezentativi actori ai ge­nerației lor îți vor demonstra că au capacitatea de a te face să râzi în hohote, păstrând umorul cu stil și ștaif la cota unui entertainment inteligent. Ștefan Pavlu, Vlad Zamfirescu și Gheorghe Ifrim aduc piesa „Artă” la Buzău și vă promit că nu va fi doar un spectacol haios, ci o mostră de caligrafie actoricească.

Miercuri, pe scena Consiliului Județean, de la ora 19.30,  Zamfirescu va mima o împietrire in principia și va demonstra că este vertical în gând și statură, cu mâinile înfipte în buzunare ca un reflex de apărare. Va ataca, dar se va simți ­atacat. Pavlu va face pe boemul, dar va trăi ­permanent o teamă (de respingere?, de ridicol?) care se va trăda prin stupide accese de furie. Ifrim va pedala major pe umor, fără excese însă, ținând bine echilibrul între comic și vulnerabil. Cu alte cuvinte, veți asista la o excelentă demonstrație de actorie!

Spectacolul Teatrului Bulandra promite a fi tot ce are mai bun teatrul românesc în acest moment. Piesa Yasminei Reza confirmă fascinația regizorului Cristi Juncu pentru textele de o inteligență brici din dramaturgia contemporană. Spectacolul va conta serios la nominalizările Galei Premiilor UNITER pentru regie, cel mai bun spectacol și cel mai bun rol principal.

Potrivit criticilor, spectacolul ,,Artă” a reușit până acum performanța de a atinge aproape toate temele esențiale ale ­uma­nității de azi: precaritatea comunicării, însingurarea, dependența de ceilalți, nevroză, totul povestit cu un simț dramatic, teatral de mare clasă. Piesa Yasminei Reza a fost tradusă în peste 30 de limbi, fiind distinsă cu premiile Molière, Tony și Laurence Olivier. Prețul unui bilet va fi de 80 lei ca­tegoria I sau 70 lei categoria II.