Economic

Piatra de râu, element decorativ pentru grădina ta

Piatra de râu este un material ecologic cu o personalitate puternică, fiind folosită cu precădere în pavaje sau placările verticale de exterior.

Având forme inegale, folosirea pietrei de râu oferă un plus de dinamism și eleganță spațiului în care este folosită, iar diferitele tipuri de roci oferă spațiu de joacă creativității, în ceea ce privește variațiile de culoare și forme în care pot fi așezate. 

Un loc bun unde ai putea să folosești piatra de râu este grădina ta. Investiția nu ar fi una foarte mare, deoarece sigur găsești piatră de râu la preț avantajos și schimbările din grădina ta vor fi sesizabile.

De ce să alegi pietre de râu pentru grădina ta

Atunci când te hotărăști să începi un nou proiect pentru grădina ta și vrei să o amenajezi cu pietre naturale, poate ai în vedere mai multe variante. 

Piatra de râu este un material care se integrează bine în mediul înconjurător, fiind ușor de procurat, la costuri reduse.

O soluție ideală pentru amenajări la costuri reduse, pietrele de râu pot fi folosite în diferite aplicații.

Datorită formelor inegale, poți așeza pietrele în așa fel încât să creezi diferite modele, transformând astfel grădina într-un loc cu adevărat special.

Cum pregătești locul pentru pietrele de râu?

Înainte de a pune pietrele, trebuie să pregătești solul astfel încât să eviți creșterea buruienilor printre pietre și să eviți murdărirea acestora.

Pentru acest lucru, vei folosi o membrană geotextilă, pe care o poți așeza în locația dorită și pe care o poți fixa în pământ cu ajutorul unor țărușe din metal.

Dacă vrei să ai și plante care să fie înconjurate de pietre, poți face găuri în membrană în locurile unde vor fi plantele. Astfel, vei pune rădăcina plantelor în pământ prin gaura făcută, urmând să așezi pietrele în jurul lor.

După ce vei așeza pietrele peste folia protectoare, nu va mai trebui să îți faci griji în legătură cu buruienile sau murdăria.

Cum să folosești pietrele de râu în grădina ta

Fiind o piatră care se potrivește în mai multe locuri, ți-am pregătit o listă de idei pe care poți să le folosești în grădina ta:

  • Decorează marginile aleilor – poți pune piatra de râu pe ambele părți ale aleilor din grădină și poți planta arbuști sau plante cu frunze mari printre pietre pentru un strop de culoare.
  • Delimitează spațiile verzi de zonele intens circulate – dacă ai o terasă în grădină sau un loc pentru grătar, poți delimita acele zone punând pietre mici de râu între ele și spațiul verde.
  • Experimentează cu mozaicuri – dacă ai loc suficient în grădină, poți încerca să lucrezi la un mozaic. Folosind pietre de diferite culori, vei putea să faci mai multe forme și desene care să atragă privirile celor care vin în grădina ta pentru prima dată.
  • Decorează ghivecele mari – poți folosi pietre mici de râu pentru a decora ghivecele mai mari, oferindu-le un aspect unic.
  • Decorează fântâna din grădină – dacă ai o fântână în grădină, atunci poți să îi decorezi pereții cu pietre de râu de diferite dimensiuni.
  • Decorează măsuța din grădină – dacă vrei să ieși din comun, atunci poți decora blatul unei mese cu pietre de râu peste care vei pune un strat de sticlă transparentă care să evidențieze decorul de dedesubt.
  • Decorează gardul care separă grădina – fie că folosești pietre mai mici de râu pe care le integrezi în construcția gardului sau folosești pietre de dimensiuni mai mari care alcătuiesc gardul, piatra de râu poate fi o idee bună atunci când vrei să delimitezi spațiile din curtea/grădina ta.

Acestea au fost ideile noastre pentru folosirea pietrelor de râu pentru grădina ta. Alege-le pe cele mai bune pentru tine și decorează-ți grădina cu pietre de râu!

Articole similare

error: Continut protejat!!