Educație

Peste 90 de școli buzoiene ar putea obține finanțare pentru prevenirea abandonului școlar

Pe lista unităților de învățământ eligibile pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență, rea­­lizată în cadrul proiectului-pilot „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”, se află peste 90 de unități de învățământ buzoiene. Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar a fost aprobat de Executiv pe 30 decembrie, printr-o  Hotărâre de Guvern.

Pe listă, în afară de școlile buzoiene, se regăsesc unități de învățământ cu risc mare de abandon școlar din toată țara, în total 3.325. Dintre acestea, vor fi selectate 2.500, pentru acordarea de granturi de câte 200.000 de euro pentru combaterea acestui fenomen, cu finanțare prin PNRR, în valoare totală de 543 de milioane de euro, anunță Ministerul Educației pe edu.ro.

„Cifrele sunt date din punct de vedere al statisticii și al numărului de elevi care au înregistrat până acum abandon, ca fiind eligibile. Urmează să facă și școlile o documentație pe care să o depună”, precizează inspectorul gene­ral școlar, Ionel Meiroșu,  cu privire la unitățile de învățământ care ar putea intra pe lista aceasta de finanțări.

Prin Programul Națio­nal pentru Reducerea Abandonului Școlar vor fi acordate granturi în va­loare de maximum 200.000 euro/ școală pentru cel puțin 2.500 de unități de învă­țământ de stat, de nivel primar și gimnazial cu prioritate de intervenție ridicată, din lista celor 3.235 de școli eligibile identificate prin utilizarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE). Până la finalul lunii martie 2022, primele 750 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare.

Vezi AICI lista publicată de Ministerul Educației

Articole similare