Actualitate

Peste 700 de polițiști vor acționa zilnic în vacanța de Crăciun

Poliţiştii buzoieni din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale acţionează în perioada Crăciunului pentru descurajarea şi combaterea faptelor antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal.

Dispozitivele de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale în localităţile urbane şi rurale, în special în zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă.

O altă prioritate a celor peste 700 de poliţişti angrenaţi în misiuni în această perioadă este asigurarea fluenţei şi siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în zonele şi în perioadele în care se înregistrează valori ridicate de trafic.

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, activităţile de dirijare a traficului fiind completate de activităţi specifice pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau altor substanţe.

Permanent, va fi analizată dinamica traficului rutier şi se va interveni pentru eliminarea factorilor de risc, prin acţiuni punctuale.

În mod deosebit, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, vor fi monitorizate atent respectarea legislaţiei referitoare la regimul materiilor explozive şi desfăşurarea operaţiunilor cu articole pirotehnice. De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze copiii cu atenţie sporită, deoarece aceştia pot fi expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker