miercuri, 05 august 2020

Peste 50 de elevi buzoieni se confruntă în „Bătălia cărţilor”

Peste 50 de elevi buzoieni se vor confrunta miercuri, 11 decembrie, în finala Concursului „Bătălia Cărţilor”. Este vorba des­pre o competiţie organizată la nivel naţional, care se află la prima ediţie la Buzău, sub coordonarea Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Împărţiţi în două secţiuni, 11-13 ani şi 14-18 ani, concurenţii au avut de citit cinci cărţi din cele stabilite la nivel naţional şi să completeze fişe de lectură. În momentul restituirii primei cărţi citite, concurenţi au primit un carnet de lectură, în care au acordat puncte de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită.

„Finaliştii, adică parti­cipanţii care au parcurs toate cele cinci titluri, vor lua parte, miercuri, la finala organizată la Biblioteca Judeţeană. Mai exact, va fi găzduită într-una din sălile de la Happy Cinema. Finaliştii pot fi însoţiţi de susţinători, colegi de clasă, profesori, părinţi. Finala va cuprinde o dezbatere pe tema <Convinge-mă să citesc!>, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată, un concurs pe marginea cărţilor citite, cu întrebări din acestea, şi jurizarea urmată de festivitatea de premiere”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene, Sorin Burlacu.

„Am încercat să vedem ce priză are acest concurs în rândul elevilor buzoieni”

Potrivit regulaentului, la fiecare secţiune de vârstă vor fi desemnaţi câte trei premianţi: cel mai bun cititor, cea mai bună fişă de lectură şi cea mai bună pledoarie. Juriul Concursului „Bătălia Cărţilor” de la Buzău este format din scriitoare Passionaria Stoicescu, cea care va lansa cu această ocazie volumele „O băbuţă şi un moş” şi „Plusfiinţa”, alături de inspe­ctorul şcolar Adina Ionescu şi bibliotecari buzoieni.

„Este pentru prima dată când organizăm Bătălia Cărţilor şi am încercat să vedem ce priză are acest concurs în rândul elevilor buzoieni. Pentru început am ales să mizăm pe cinci ­tit­luri şi nu zece, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe. Câştigătorii vor primi premii constând în cărţi, e-bookuri, rechizite, agende, stilouri etc.”, a mai declarat Sorin Burlacu.

Printre volumele pe care concurenţi le-au avut de citit amintim: „Fata cu palton albastru” (Monica Hesse), „Fiica negustorului de mătase” (Dinad Jefferies), „Replica” (Lauren Oliver), „Şirul pierdut al timpului” (Paige Britt) sau „Julien din neamul lupilor” (Jean Craighead George).

loading...
error: Content is protected !!