Actualitate

Peste 26 tone de deșeuri colectate din 30 de comune buzoiene

Campania „Let’s Do It Romania” a reușit să mobilizeze și anul acesta un număr mare de voluntari, care au strâns deșeurile abandonate în natură. Acțiunea din județul Buzău s-a desfășurat în 30 de unități administrativ-teritoriale, cu sprijinul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, Agenției pentru Protecția Mediului, Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, precum și cu participarea RER SUD SA, care a preluat deșeurile colectate. Mulți dintre voluntarii prezenți au fost elevi, în speranța că astfel vor învăța să protejeze natura și să depoziteze gunoaiele doar în spațiile special destinate acestui lucru.

Într-o singură zi, din cele 30 de comune participante din județ, au fost strânse 26.283 kg de deșeuri, care au fost preluate de RER SUD și duse la Stația de sortare deșeuri din Gălbinași. Garda de Mediu Buzău a transmis într-un comunicat că în perioada următoare va monitoriza zonele unde s-a desfășurat acțiunea de ecologizare, pentru a se asigura că locurile nu vor ajunge din nou sufocate de gunoaie.

„În acest an, în ziua de 16 septembrie, s-a organizat la propunerea Asociației <Let’s Do It Romania> campania <Ziua de Curățenie Națională> în baza parteneriatului pe care această asociație îl are cu Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor. Ecologizarea s-a făcut anul acesta doar în zonele extravilane, iar deșeurile reciclabile colectate selectiv s-au preluat de către operatorii de salubritate și transportate la Stația de sortare deșeuri din Gălbinași, administrată de R.E.R. SUD S.A.

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Buzău a transmis adrese U.A.T.-urilor: Buzău, Râmnicu Sărat, Siriu, Nehoiu, Pătârlagele, Cislău, Viperești, Măgura, Unguriu, Berca, Vernești, Beceni, Cernătești, Săpoca,  Mărăcineni, Poșta Câlnău, Zărnești, Racovițeni, Bozioru, Brăești, Breaza, Chiliile, Gherăseni, Gura-Teghii, Lopătari, Săgeata, Tisău, Valea-Râmnicului, Țintești și Vadu Pașii, în vederea comunicării numărului de voluntari participanți la acțiunea de ecologizare, zonele vulnerabile în care se va desfășura acțiunea cât și locul de depozitare al sacilor plini cu deșeuri reciclabile, în vederea preluării de către operatorii de salubritate (…) Astfel, în data de 16 septembrie 2023, în 30 de unități administrativ-teritoriale din județul Buzău au fost organizate acțiuni de ecologizare a zonelor vulnerabile și au fost colectate circa 26.283 kg de deșeuri reciclabile (PET-uri, hârtie, doze și carton), ce au fost transportate la stația de sortare R.E.R. Sud Buzău”, a transmis Garda de Mediu Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker