luni, 18 ianuarie 2021

Peste 18 milioane de euro vin la Buzău pentru proiecte europene de mobilitate urbană

Suma de 88.301.334,92 lei, respectiv 18,24 milioane euro, vor reveni municipiului Buzău pentru reabi­litarea infrastructurii rutiere, inclusiv prin amenajarea de piste pentru biciclişti, pe coridoarele deservite de transportul ­pu­blic, după ce ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a semnat, miercuri, un contract de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Alături de municipiul Buzău, alte 17 unităţi administrativ-teritoriale, instituţii publice, dar şi o societate comercială vor ­be­neficia de diverse sume prin acest program european.

,,Investiţiile publice pentru obiective de infrastructură, fie că vorbim de cea terestră sau maritimă, de îmbunătăţire a eficienţei ­ener­getice pentru locuinţele românilor, de infrastructură în educaţie, protecţie socială sau în domeniul cultural vor conduce la o redresare economică a României. Tocmai pentru acest lucru, MLPDA, prin Programul Operaţional Regional, susţine investiţii către UAT-uri, instituţii publice sau antreprenori prin semnarea contractelor de finanţare. România are nevoie de toţi banii europeni puşi la dispoziţie şi invit beneficiarii să apeleze la aceste programe de finanţare pentru sectorul public şi pentru cel privat”, a declarat ministrul Ştefan.

Proiectul pe fonduri europene privind mobilitatea urbană este unul dintre primele proiecte anunţate de primarul Constantin Toma la începutul manda­tului său, şi despre care a vorbit în mai multe rânduri: ,,Este vorba, în primul rând, de Axa 4, Subaxa 4.1 – Mobilitate urbană, pentru a îmbunătăţi foarte mult transportul în comun în municipiul Buzău; cu acelaşi prilej, din aceiaşi bani, vom mai reabilita cele trei mari artere – Unirii, Aleea Industriilor şi Transilvaniei – unde vom avea benzi speciale pentru autobuze şi piste pentru biciclete. Încercăm să avem ca model realizarea de pe Calea Eroilor. În acelaşi timp, vom avea autobuze electrice, încercăm să aducem şi minibuze de 12-15 locuri, tot electrice, pentru a putea intra în toate zonele municipiului Buzău şi, mai ales, prin cartiere. De asemenea, vom avea un management inteligent al traficului, cu multe camere de luat vederi, cu controlul semafoarelor, astfel încât să încercăm să diluăm cât mai mult traficul aglomerat din municipiul nostru”, spunea Toma în urmă cu un an.

loading...
error: Content is protected !!