sâmbătă, 30 mai 2020

Peste 100 de elevi buzoieni vor obține sprijin financiar pentru a-și achiziționa un computer

Peste 4.000 de elevi din toată țara vor beneficia anul acesta de susținere financiară pentru achizi­ționarea unui computer, iar 111 dintre aceștia sunt din județul Buzău.

Este vorba despre Programul „Euro 200“ pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare. Conform datelor publicate pe euro200.edu.ro, majoriatea elevilor buzoieni beneficiari ai acestui program provin din mediul rural.

Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie. Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Na­țională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăși valoarea computerului achi­ziționat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii, iar utilizarea acestor bonuri se poate face la orice furnizor de profil, în intervalul 24 iulie-10 octombrie 2019.

Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a ­ve­nitului brut lunar pe membru de familie, în raport cu bugetul alocat de Ministerul Educației Naționale pentru derularea „Euro 200” în anul 2019 (aproximativ 12 milioane lei). Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus.

Programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achizi­ționării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competențe în utilizarea mijloacelor IT & C. În cei 15 ani de aplicare a programului „Euro 200”, au beneficiat de sprijin pentru achiziția de computere peste 300.000 de elevi și studenți.

 

loading...
error: Content is protected !!